Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

Accés a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

Butlletí

RSS 2.0 RSS

Octubre 2019
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
ProgramacióFormació

El Govern espanyol digitalitzarà els grans arxius estatals de Cultura

Notícia del Sector | 13/06/2008

El Govern espanyol digitalitzarà els grans arxius estatals de Cultura

El Consell de Ministres va aprovar el divendres 13 de juny el Pla de Digitalització i consulta en xarxa dels fons documentals dels Arxius Nacionals, que contempla una sèrie de mesures i actuacions per difondre els fons documentals i facilitar l'accés dels ciutadans. El Pla recolzarà les actuacions del Ministeri de Cultura per assegurar la difusió i preservació de la riquesa patrimonial dels arxius, i a facilitar-hi l'accés dels ciutadans.

Des de l'any 2004, el Ministeri de Cultura ha fet inversions en aquest sentit per un total de 6.261.897 euros. El Pla vol satisfer les demandes de l'accés dels ciutadans als arxius superant les barreres tradicionals (horaris, desplaçaments i dispersió de la informació); potenciar un espai europeu i internacional; i contribuir a l'oferta de continguts qualificats per al desenvolupament de futures indústries culturals i de continguts a la xarxa.

Les mesures fonamentals d'intervenció s'estructuren entorn de quatre eixos d'intervenció: normalització, preservació, difusió i millora, i construcció d'infraestructures adequades. Així, s'elaborarà un avantprojecte de llei que, en el marc de les competències estatals, estableixi pautes i principis de normalització arxivístiques adequats a l'entorn tecnològic de les organitzacions.

S'elaborarà un Programa General de Digitalització per a l'augment de les bases de dades digitals i l'any 2008 està programada la digitalització d'uns quaranta milions d'imatges. Ja que els onze arxius|arxius estatals del Ministeri de Cultura acullen 260 quilòmetres de documentació, la digitalització completa suposaria quatre bilions d'imatges. Així mateix, inclou un Programa Intensiu de Descripció de les imatges digitalitzades obtingudes en el programa anterior. L'any 2008 està previst incrementar un milió de registres informatitzant-se inventaris, catàlegs i índexs.

Altres objectius són la difusió del Portal d'Arxius Espanyols (PAR) i implantació d'aquesta tecnologia als Arxius Iberoamercans i altres espanyols fora del sistema estatal. Així mateix, es crearà un Programa d'Ajuts a Projectes Arxivístics, que dóna cobertura a institucions privades sense ànim de lucre: bisbats, fundacions i arxius privats, entre d'altres.

Els comentaris

No hi ha comentaris encara!

Publica el teu comentari:

Si ets soci usa l'accés de socis per autentificar-te!

Si no ets soci usa l'autentificació normal

Usuari:
Contrasenya:
Nom:
E-mail:*
Comentari:
Codi de verificació (copia les lletres de la imatge)*:Captcha Image

*L'email no es publicarà en cap cas

Dansacat.org vetllarà per mantenir els comentaris lliures de continguts que no ens semblin apropiats però en cap cas acceptarà responsabilitats per el que els usuaris diguin aquí.

Tots els comentaris que vulnerin les més minimes normes de convivència seràn esborrats i Dansacat.org es reserva el dret a filtrar-los segons els seu propi criteri.

Publicitat

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org