Inici

El Mercat de les Flors coproduirÓ amb Wim Vandekeybus

NotÝcia del Sector | 13/06/2008

El Mercat de les Flors obrirÓ la temporada amb una producciˇ d'Akram Khan i el Ballet Nacional de la Xina i la tancarÓ amb una coproducciˇ del core˛graf belga Wim Vandekeybus i la seva companyia Rosas, segons publica el diari el Punt.

La companyia farÓ una estada de quinze dies a Barcelona, abans d'estrenar, i presentaran una peša sobre el foc, en quŔ s'olorarÓ el ritme de la ciutat. El projecte Centre de les Arts del Moviment comenša a mostrar les seves potencialitats, quan tot just fa un any es va aprovar el Consorci que certifica la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona, Generalitat i tambÚ Ministeri (tot i que no consti com a patrˇ) d'apostar per la dansa.

Sota el paraigua de les cartografies. El Mercat de les Flors basteix la pr˛xima programaciˇ unint les seves propostes en plÓnols imaginaris. Per una banda, la cartografia serÓ territorial perquŔ hi haurÓ una Ómplia demostraciˇ de dansa contemporÓnia de pa´sos que difÝcilment s'han vist a Catalunya. Hi haurÓ companyies d'AustrÓlia, el Japˇ, la Xina, Col˛mbia, els Estats Units i el Senegal, a mÚs d'acollir muntatges de core˛grafs europeus (del Regne Unit, BŔlgica, ItÓlia...)

TambÚ hi haurÓ la voluntat de fer un mapa que aplegui diversitat d'estils: com ara per exemple les dues setmanes de flamenc previstes i el cicle de tres coproduccions amb el Centre CoreogrÓfic de Montpeller (un equipament veÝ que Ús un dels degans en la promociˇ de la dansa a Europa). Tres creadors catalans, instal┬Ělats a Montpeller, conduiran un cicle de ballarins catalans exiliats professionalment. Un tercer recorregut cartogrÓfic permetrÓ fer una panorÓmica de la companyia Malpelo: es recuperaran fins a set produccions. Aquest grup, a mÚs, tÚ pendent un duet previst per aquesta temporada al Lliure i que es va haver d'ajornar per una lesiˇ.

Francesc Casades˙s estÓ molt satisfet del primer any del consorci que permet treballar amb calma, sense les pressions electorals de les administracions implicades. Amb un pressupost de gairebÚ 4,5 milions, el projecte de Centre de les arts del Moviment s'acabarÓ desplegant fins al 2011. Amb l'˙ltim reforš de personal, es podrÓ impulsar polÝtiques de producciˇ, aules pedag˛giques i una lÝnia editorial sobre teoria i prÓctica de la dansa contemporÓnia.