Inici

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2014 APdC - Homenatge a Joan Serra

Notícia de l' APdC | 20/03/2014

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2014 APdC - Homenatge a Joan SerraA continuació trobeu el missatge del DID en Homenatge a Joan Serra i Vilamitjana. Podeu llegir-lo abans o després de les accions que dugueu a terme amb motiu del DID.

"Aquest 29 d'abril, Dia Internacional de la Dansa, els Departaments de Cultura i Ensenyament de la Generalitat i l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya volen fer un homenatge al pedagog, ballarí i coreògraf Joan Serra i Vilamitjana, que ens va deixar el passat 4 de juliol.

Per al Joan la dansa és un art que comença en el gest més senzill i que es troba en la quotidianitat de cada persona; al carrer, a l' escola, a la feina, a la cuina... El seu instrument és el cos, amb el seu gest i el seu moviment, les seves qualitats i el seu caràcter.

La dansa és un llenguatge més a l'escola; és una tècnica; és un reforç per a l'educació física i musical. La dansa és una activitat de dinamització i intercanvi; un element d'integració de la població desfavorida i marginal.

Per al Joan Serra, ballarí i coreògraf, quan es balla, la dansa expressa tot allò que el cor i la ment necessiten exterioritzar. I quan surt al carrer i adquireix l'adjectiu de tradicional, ballar dóna sentit de pertinença i es converteix en un llenguatge viu i arrelat a l'actualitat.

Per al Joan Serra pedagog, cada poble té la seva manera de moure's, que caracteritza i defineix la seva personalitat.

Deia en Joan: "Ballem a la panxa de la mare, als braços del pare, caminant amb un amic, a la festa del poble. I ballant expliquem els nostres pensaments i sobretot les nostres emocions. I ho fem a partir del nostre cor, del nostre cervell, del nostre estómac, de la nostra mirada i de la nostra terra".

Recordant en Joan Serra, reclamem que cada dia sigui el Dia de la Dansa."


Ma Josep Serra i Vilamitjana
Germana de Joan Serra

Últimes notícies relacionades:

Resolució de la convocatòria coreògraf/a - director/a artístic/a per a l'Acció del Dia Internacional de la Dansa 2014

Resolució de la convocatòria coreògraf/a - director/a artístic/a per a l'Acció del Dia Internacional de la Dansa 2014

Notícia de l'APdC | 10/03/2014 La proposta de Montserrat Iranzo i Gerard Palet ha estat la seleccionada per a la direcció artística de l'acció participativa ballada del Dia Internaci...

Escalfant motors pel Dia Internacional de la Dansa '14

Escalfant motors pel Dia Internacional de la Dansa '14

Notícia de l'APdC | 17/02/2014 Vine a ballar el Dia Internacional de la Dansa 2014. Aprèn-te la coreografia pas a pas