Inici

Els espais culturals i centres de formació poden obrir, amb restriccions, a partir del 23 de novembre

Notícia del Sector | 20/11/2020

Els espais culturals i centres de formació poden obrir, amb restriccions, a partir del 23 de novembre

El Govern de la Generalitat ha presentat el Pla d'Obertura, que estipula la progressiva reactivació dels diferents sectors econòmics, un full de ruta on s'inclouen les mesures, protocols i aixecaments de restriccions per cada fase.

Segons aquesta resolució, el Pla d'obertura comença el dilluns 23 de novembre, i s'anirà revisant per territoris cada dues setmanes, en funció de la velocitat de contagi que, per avançar, ha d'estar per sota del 0,9, i la disminució d'ingressos per COVID-19.


Activitats culturals
El 23 de novembre reobren cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, al 50% d'aforament i un màxim de 500 persones. 

Passats 15 dies (o quan els indicadors siguin favorables a un canvi de tram), aquests mateixos espais, amb un aforament autoritzat de màxim 500 persones, podran obrir al 70% de l'aforament. No serà fins a l'últim tram (el quart) que podran augmentar l'aforament màxim a 1.000 persones, mantenint l'aforament al 70%.

A part de les restriccions d'aforament que marca la resolució de 19 de novembre, la resta de mesures i protocols que caldrà seguir estan especificats al Pla de represa del sector cultural Arts escèniques i musicals.
Centres de formació de Dansa
Pel què fa a les extraescolars, des de dilluns 23 de novembre, els centres i escoles de formació de dansa i música, autoritzades o no podran realitzar activitat presencial amb un màxim de 6 alumnes. Hauran de mantenir aquest límit d'aforament fins a l'inici del quart tram.

A part de la restricció d'aforament, caldrà seguir la normativa de mesures i protocols COVID-19 establerts al Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Restriccions de mobilitat
El confinament nocturn (de 22h a 6h) es mantindrà durant tot el pla d'obertura, inclós el quart tram. Les restriccions de la mobilitat començaran a rebaixar-se a partir del segon tram:

- Primer tram: Restricció de mobilitat entre municipis de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns. Prohibida l'entrada o sortida de Catalunya sense motiu justificat.

- Segon tram: mobilitat restringida entre comarques de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns. Prohibida l'entrada o sortida de Catalunya sense motiu justificat.

- Tercer i quart: Es retiren les restriccions de mobilitat.

Més informació