Inici

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- Jannick Niort

Notícia de l' APdC | 19/03/2010

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- Jannick Niort
L'APdC ha encarregat el missatge del DID a Jannick Niort."Avui és un gran dia per a la dansa!

Avui, per fi, la dansa arriba oficialment i amb el reconeixement merescut a tothom!

Arriba a totes les persones: petites i grans, baixetes i altes, a les més rodonetes i a les més primetes. Arriba a les persones d'altres cultures, amb altres creences; arriba  a les persones cegues i sordes; arriba als nens i nenes, joves i adults, amb la síndrome de Down, amb la síndrome X fràgil i amb altres síndromes.

Arriba a les persones amb lesió medul·lar, amb paràlisi cerebral, amb malalties musculars degeneratives, i altres patologies. I arriba a les persones de qualsevol edat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i amb diversos trastorns mentals.

La dansa, com l'aigua en la terra, penetra i s'infiltra a dins del cos de tots i cadascun de nosaltres per a treure-li tota la seva capacitat de crear un gest nou, un moviment o una expressió que encara no havia descobert.

Tothom pot experimentar la sensació de vibrar, deixant-se anar amb el ritme de la música, amb el ritme del vent, de la pluja o amb el ritme del silenci, amb el ritme del SEU COS.

La dansa allibera cos i ment. Balla!, no hi ha competitivitat. En el teu intent d'avui obriràs una via per a gaudir del teu propi cos amb noves sensacions. Viu-les!

La dansa et guiarà en la camí de la teva realització com a persona en tots els àmbits de la vida, et donarà força i il·lusió per a seguir endavant i obrir les portes d'una vida diferent que, amb l'esforç, ompliràs de satisfaccions.

TU pots ballar, tothom pot ballar, mou-te! Trobaràs la teva capacitat de gaudir de la dansa.

Avui, és un gran dia per a la dansa!

Avui, per fi, la dansa ha arribat a tothom!"


Jannick Niort, mestra de dansa i directora de la Fundació Psico-Art de Catalunya
Ballarina professional de 1970 al 1990, ha treballat a la TV, al cinema i en gires per França, Espanya i Japó; i ha format part de companyies de renom com la de Ramón Solé. Llicenciada en psicologia i diplomada en dansa, a mitjan dels 80 s'especialitza en dansa i discapacitat, i al 1989 crea la Fundació Psico-Art de Catalunya, centre d'activitats artístiques per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i/o  sensorial. Fundació que actualment dirigeix i que va rebre el Premi Dansacat 2009 en la categoria de "Dansa i societat". Paral·lelament a aquesta tasca, treballa com a psicòloga, i és docent en postgraus, màsters, seminaris i actes en relació amb la dansa i la discapacitat. A més, està acabant la seva tesi doctoral a INEFC.Últimes notícies relacionades:

T'apuntes a ballar al carrer el Dia Internacional de la Dansa? Celebra el teu dia!

T'apuntes a ballar al carrer el Dia Internacional de la Dansa? Celebra el teu dia!

Notícia de l'APdC | 23/03/2010 Reserva't el 29 d'abril al migdia i porta a tanta gent com vulguis S'acosta el Dia Internacional de la Dansa, el dia de la nostra professió, el dia per fer visible qui som i què fem davant de tota la ciutadania i els mitjans de comunicació.

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- CID/UNESCO

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2010- CID/UNESCO

Notícia del Sector | 15/03/2010 "Les Nacions Unides van proclamar el 2010 com l'Any Internacional de l'Acostament de les Cultures, designant a la UNESCO com organisme principal en aquesta celebració, tenint en compte la seva experiència al llarg de més de 60 anys en la promoció ...

L'APdC difondrà la teva activitat pel Dia Internacional de la Dansa al "Què fem?" de La Vanguardia

L'APdC difondrà la teva activitat pel Dia Internacional de la Dansa al "Què fem?" de La Vanguardia

Notícia de l'APdC | 10/03/2010 Com ja sabeu un dels objectius de l'APdC pel Dia Internacional de la Dansa és donar a conèixer als ciutadans tota la programació de dansa que es duu a terme a Catalunya.

Escalfant motors pel Dia Internacional de la Dansa '10

Escalfant motors pel Dia Internacional de la Dansa '10

Notícia de l'APdC | 10/03/2010 L'APdC ja hem començat a treballar en el Dia Internacional de la Dansa 2010 (29 d'abril). Com sempre el nostre objectiu és acostar la dansa a la ciutadania, donar-la a conèixer, que vegin que és assequible i se n'adonin del seu valor.