Inici

Delfí Colomé, ens deixa als 61 anys

Notícia del Sector

Delfí Colomé, ens deixa als 61 anys

"Ha mort el compositor, pianista i director d'orquestra barceloní Delfí Colomé, als 61 anys d'edat. Colomé, que actualment era ambaixador d'Espanya a Corea del Sud, havia participat activament en el moviment de la Nova Cançó. Doctor en Estètica i Teoria de les Arts, impartia freqüentment conferències i cursos sobre música espanyola contemporània i dansa moderna, i era col·laborador freqüent de revistes
especialitzades. El 1976 Delfí Colomé va iniciar la carrera diplomàtica  i des de fa deu anys vivia a diferents països asiàtics.

A banda de Corea del Sud, Colomé havia estat prèviament ambaixador espanyol a les Filipines i a Singapur. Amb anterioritat, va ser director de relacions culturals del Ministeri d'Exteriors i director executiu de l'Asia-Europe Foundation.  En el seu vessant artístic, Delfí Colomé comptava amb més de 70 obres musicals estrenades al circuit comercial. Precisament, l'octubre passat, havia presentat a
Seül un dels seus discos més recents, "Música Lliure", en un concert a l'auditori Cosmos Hall. A més, havia publicat nombrosos articles sobre música i el llibre "Pensar la dansa", una de les disciplines en les quals era especialista.  " (Font: 3/24)

Delfí Colomé va ser President de l'Associació de Professionals de la Dansa del 2002 al 2004 i del 2004 al 2005 va ser vocal de la Junta Directiva.

Des de l'APdC volem agrair-li tota la feina que va fer per a la dansa. Delfí Colomé, fins sempre.

LA VANGUARDIA
http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20080412/53454655723.html