Inici

Programació Abril 2019

El llegat del Mestre. Una aproximació científica i històrica a la figura i obra de Joan Magrinyà: ballarí, mestre i coreògraf.

Dia: 29 de abril de 2019

Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs, Casanova,59 · 08011 Barcelona

Horari: 18.30h

Preu: Gratuït!

Telèfon: 628652440

E-mail: licexballet@gmail.com

Web: http://www.licexballet.com

La figura i obra del ballarí, mestre i coreògraf Joan Magrinyà, destaquen per haver sabut integrar a la tradició dancística del segle XX, tan a Catalunya com a la resta de l'Estat Espanyol, un caràcter renovador, versàtil, heterogeni i avantguardista; a la vegada que la conservà, vivificà i dignificà. Tot i així, en el panorama actual, sembla que la seva figura i obra hagin sigut inexistents o passen pràcticament desapercebudes.
En aquesta ponència, traçarem, de manera aproximada, un mapa que ens acostarà, des d'un punt de vista científic i històric, a la seva figura, obra i llegat. Així mateix, i de manera sintètica exposarem i donarem a conèixer quins varen ser els aspectes més significatius i principals aportacions que Joan Magrinyà va realitzar per a la dansa acadèmica catalana i espanyola. Aspectes que el convertiren en una figura de renom internacional al mateix temps que, en una de les principals figures de la Història de la Dansa a casa nostra.
L'acte es realitzarà el Dilluns 29 d'abril de 2019 - Casa Golferichs, Gran Via de les Corts Catalanes, 491, 08015 - Barcelona.
Entrada a l'acte gratuïta.