Inici

Cursos amb descompte per a socis APdC

Dispositiu 'Labranza' / 'site specific' a NATURES'19

Data límit per fer la inscripció: 30 de maig de 2019

Dia: 7 de juny de 2019

Horari: inici: divendres tarda / cloenda: diumenge 19h aprox

Escola/espai: tragantCamp

Organitzador: tragantDansa: tragantCamp

Lloc: c/ esglesia 1 · 25748 L'Alzina de l'Agudia (la Noguera) (Lleida)

Nivell: Tots els Nivells

Estil: Dansa creativa

Professor: Colectivo Lamajara Danza (Daniel Rosado y Reinaldo Ribeiro)

Preu: 235€ (inclou aquest curs + activitats + allotjament + àpats) €   Preu socis/es APdC: 220€

Telèfon: 666 28 5715

E-mail: info@tragantdansa.com

Web: http://https://tragantdansa.com/contents/natures-tallers/

Dispositiu 'Labranza' / 'site specific' a  NATURES'19
Jesús Robisco

El paisatge del camp portat a la geografia del cos.


En l'actualitat i degut a l'explotació excessiva dels recursos són cada vegada més les tendències que opten per recuperar lo tradicional, lo ecològic, lo autèntic i amb identitat. Hi ha una certa necessitat de trobar-se davant per davant amb l'autenticitat de les coses, amb allò que ens fa sentir vius i en contacte amb la natura.

Dispositiu 'Labranza' és una proposta que utilitza la figura del camperol i l'artista per identificar semblances entre els dos camps i veure com aquestes conviuen. El dispositiu s'aborda amb una visió contemporània i conceptual en la relació existent entre 'home x camp', ballarí x camp', portant el paisatge del camp a la geografia del cos. Una comparativa constant de dos tipus de cossos que en el seu quotidià modifiquen el què els rodeja des del seu moviment.

Durant el procés es buscarà la preparació del cos-intèrpret a través de propostes desenvolupades en la nostre experiència com a col·lectiu,en el cultiu de la terra, l'estudi dels cossos dels camperols i l'observació del treball en el camp. Partirem dels verbs empènyer, agafar i traccionar per l'elaboració dels moviments i jugarem amb la temporalitat dels moments de l'acció per genera dinàmiques de treball.

S'utilitzarà l'entorn rural durant el procés del taller i la Mosta. Amb el material que vagi sorgint i amb el desenvolupament de les propostes i accions anirem preparant una creació que evoqui camp i naturalesa i que culminarà en la Mostra que farem dins les Intervencions artístiques en l'entorn rural de l'Alzina, al voltant de tragantCamp.

Daniel Rosado
Nascut a Huelva, te el grau universitari en Ciències de l'Activitat Física i Esport (C.A.F.E). S'ha format com a ballarí al Conservatori Nacional de Dansa Reina Sofía de Granada. Ha treballat a França amb la companyia Taille Unique (2006-2007), participant en projectes amb Brumachon .C. Gallotta i B, Montet, entre altres.
Ha estat integrant de la companyia Trànsit Dansa (Barcelona 2008-2012. Actualment resideix a Barcelona co- dirigint el Col·lectiu Lamajara Dansa juntament amb Reinaldo Ribeiro.
Es professor de dansa en projectes com Tots dansen (Mercat de les Flors-ajuntament de Mataró) + 45 (Cía Sebastián García Ferro, Sudansa... Ballarí de la PND (Producció Nacional de Dansa). Com a coreògraf ha creat els espectacles reveillez vous..., El Buhonero , Al Voltant i Labranza amb el Col·lectiu Lamajara.

Reinaldo Ribeiro
Nascut a Río de Janeiro, comença la carrera com a actor en diferents projectes de teatre i televisió a Brasil.
L'any 2000 es trasllada a l'Argentina i es gradua en dansa contemporània en el Taller de Danza del Teatro San Martín. Durant dos anys consecutius va estar becat per la Fundació Julio bocca i va treballà amb renombrats coreògrafs com: Oscar Araiz, Maurício Wainrot, Anna Maria Stelkelman, Ana Garat, Alejandro Cervera. Va ser ballarí de la cia de dansa aèrea Brenda Angiel Dance Company i Pies Desnudos.
L'any 2006, després d'un període a França treballant amb el director teatral Alfredo Arias, entra a formar part de la Cia catalana Trànsit Dansa de Maria Rovira. Com a coreògraf ha realitzat les següents obres: Doble Filo, 25×7, Que tu cuerpo sea, Corazón, Apolo 12. Puerto Iguazú, Innings, Fauno i Al Voltant (Codirección Daniel Rosado).
En el 2013 junt amb Daniel Rosado, funda el col·lectiu Lamajara. Actualment treballa com a creador i docent.

+ info tragantCamp: https://tragantdansa.com/sobre-tragantcamp/

PREUS
235€ (inclou aquest curs  + activitats + allotjament + àpats)
Preu socis/es APdC: 220€.