Inici

Cursos intensius o de curta durada

Tocar, Mirar, moure. Pràctica intensiva de dansa en col·laboració. Amb GUSTAVO LESGART a La visiva

Data límit per fer la inscripció: 6 de juliol de 2018

Dia: Del 9 al 13 de juliol de 2018

Horari: Del 9 al 13 de juliol de 18:30h a 20:30h.

Escola/espai: La Visiva

Organitzador: La Visiva

Lloc: Sepúlveda 85 · 08015 Barcelona

Nivell: Intermig i Avançat

Estil: Contemporània

Professor: Gustavo Lesgart

Preu: 80€ €   10%

E-mail: escena@lavisiva.org

Web: http://www.lavisiva.org

Tocar, Mirar, moure. Pràctica intensiva de dansa en col·laboració. Amb GUSTAVO LESGART a La visiva

En aquest workshop abordarem nocions bàsiques dels principis que ens faciliten ballar en contacte o "en col·laboració" amb altres.
Per fer-ho despertarem la consciència del treball en grup i l'alerta espacial a través d'exercicis simples de contacte on les mans es convertiran en guia fonamental de la pràctica.
Tocar, mirar i moure seran les accions fundacionals així com ser tocat, ser mirat i ser mogut. Tres accions que es multipliquen entre els cossos i porten el moviment individual cap a l'acció grupal, la presa de l'espai i a una dansa única i irrepetible.

Gustavo Lesgart

(Rosario-Argentina, 1967) Coreògraf, ballarí i mestre de dansa contemporània. Va cursar estudis d'Arquitectura a la Universitat Nacional de Rosario.
El seu treball coreografic ha estat presentat a festivals de Llatinoamèrica i Europa, i produït, entre d'altres, per HAU Berlín (Alemanya), FIBA-Festival Internacional de Teatre de Buenos Aires, Centro Cultural Recoleta, Centro Cultural Ricardo Rojas-UBA, El Cultural San Martín, Fundació Antorchas, Prodanza (Argentina), Musikkteatrett Trondheim (Noruega), Àngels Margarit/Cia.Mudances (Espanya).
Va realitzar coreografies per al Ballet Contemporani del Teare San Martín de Buenos Aires; Ballet del Institut Universitari Nacional de les Arts-IUNA; Ballet Argentí/Julio Bocca; Ballet Universitat Nacional del Litoral de Santa Fe; Ballet Contemporani de la Província de Tucumán (Argentina); Musikkteatrett i Trondheim (Noruega); Wasington Square Repertory Dance Company (New York University, USA). Va coreografiar versions de "La flauta màgica" i "La Traviata"
Va dirigir la companyia de teatre físic Lesgart-Sanguinetti, creant treballs de repercursió a nivell nacional i internacional. Com a actor i ballarí va col·laborar amb els grups argentins Núcleodanza, El Descueve i De la Guarda, entre d'altres. A Espanya (2002 i 2012) va col·laborar amb els coreògrafs Àngels Margarit i Alexis Eupierre, i amb els directors de teatre Àlex Rigola i Carlota Subirós.
Es va formar en tècniques de Nova Dansa i Improvisació als Estats Units i Europa.
Beca Fundació Antorchas per al perfeccionament a l'estranger de tècniques de Nova Dansa i Improvisació.
Beca European Cultural Comission per realitzar estudis de postgrau en tècniques de Nova Dansa a P.A.R.T.S./Bèlgica.
Va rebre el Premi Clarín com a Millor Ballarí i el Diploma del Mèrit a la Trajectòria de la Fundació Konex d'Argentina el 2009.
Va participar com a Jurat en una selecció d'obres nacionals de FIBA 2011, Prix de Lausanne Llatinoamèrica 2013, Premi Estímulo UNA 2013, Concurs de Coproduccions FIBA-Festival de Buenos Aires Dansa Contemporània 2014, Projectes a desenvolupar Bienal d'Art Jove 2015, Premi de Graduats en la Creació de UNA 2018, Concurs d'Arts Escèniques Fons Nacional de les Arts 2018.
Va impartir tallers de Dansa Contemporània i Improvisació als Estats Units, Espanya, França, Noruega, Finlàndia, Bèlgica, Xile, Paraguai i Brasil en estudis privats i en companyies professionals, tant de l'àmbit oficial com independent.
Va ser mestre convidat del Ballet Contemporani i del Taller de Danzas del Teatro Sant Martín de Buenos Aires, i de la Fundació Julio Bocca.
Va participar a les darreres tres edicions de la Bienal d'Art Jove de Buenos Aires com a mestre formador i tutor d'obra, i del programa LAB Prodanza 2016 i 2017 com a tutor d'obra.
Actualment imparteix cursos, seminaris i tallers de tècnica de Dansa Contemporània a CABA i a ciutats de l'interior d'Argentina. Des de 2015 dirigeix el projecte Tutories de Creació a l'Institut Universitari Patagònic de les Arts (IUPA) consolidant un espai de formació, exploració i creació per artistes joves interessats en les arts escèniques.