Inici

Cursos intensius o de curta durada

IV Jornadas Cuerpo, Arte y Salud

Data límit per fer la inscripció: 9 de març de 2019

Dia: 9 de març de 2019

Horari: 10 a 19:30 h

Escola/espai: Centre Civic Barceloneta

Organitzador: Sección Clínica de Artes Aplicadas a la Salud

Lloc: C/de la Conreria, 1 · 08003 Barcelona

Nivell: Tots els Nivells

Estil: Altres

Professor: Diferents professors (veure programa)

Preu: 60 €

Telèfon: 605234193

E-mail: Más información e inscripción: cartesalut@gmail.com

Web: http://https://issuu.com/danzapuntoesinaem/docs/dossier_jornadas...

Les Jornades Cuerpo, Arte y Salud són un esdeveniment organitzat per la Secció Clínica d'Arts Aplicades a la Salut i a la rehabilitació, on es presentaran diferents investigacions i/o aplicacions científic-artístiques al voltant de la investigació des del cos i l'experiència corporitzada sentida en les teràpies creatives.

El cos és el lloc on es cristal·litzen diferents fenòmens de vida, íntims, emocionals i socials. És espai contenidor i continent de la nostra existència que alberga diferents aspectes de les relacions humanes i socials.

La corporalitat i l'experiència corporitzada són els eixos centrals de la metodologia de l'acompanyament des de les disciplines d'art terapèutiques; l'experiència com a principi d'adquisició de coneixement, el valor de l'experiència corpòria en travessar i transformar continguts emocionals, psíquics i socials.

En l'àmbit acadèmic de les disciplines artístiques terapèutiques, en la investigació des del cos s'ha anat manifestant i consolidant un corpus experiencial, un eix de reflexió, investigació i d'articles i publicacions.

Es pretén que tant les comunicacions com els tallers abordin diferents eixos d'investigació del cos en l'acompanyament individual o grupal a partir de disciplines artístiques terapèutiques amb diferents col·lectius i àmbits de la societat civil. La investigació des del cos en les teràpies creatives permet aprofundir en diferents temes, problemàtiques de les relacions humanes i socials. El cos com a espai d'anàlisi social i psíquic.

Té la possibilitat de crear metodologies innovadores, creatives de comprensió dels temes transversals que afecten el cos a partir del potencial dels processos creadors; les emocions, el sofriment emocional, l'exclusió, la soledat, les respostes corporals i emocionals davant la por, el vincle de la persona amb el seu propi cos, la fragmentació del cos, la qüestió de l'amor posada en el cos, la repressió, com reacciona el cos davant la quantitat de dispositius de poder, sobre els cossos masculinitzats o feminitzats, els fluxos del cos, així com altres eixos d'estudi com poden ser l'amor, salut mental, l'espiritual, la política, la salut mental i la comunitat des d'una mirada transdisciplinària.

Les presents Jornades conviden a aquests i altres eixos d'indagació i reflexió. Es presentaran diferents comunicacions, tallers per a il·lustrar el tema proposat des d'un diàleg entre estat de clínica, estat d'art i el cos en la investigació. En aquest esdeveniment hi col·laboren diferents entitats de l'àmbit de la salut, de l'educació i de les arts.

Objectius de les Jornades:
· Facilitar i propiciar un espai d'intercanvi i trobada entre professionals i estudiants de les disciplines d'art terapèutiques, de manera que reforci el seu teixit social i professional.

· Fomentar la pràctica, la investigació i la visibilitat de les teràpies creatives entre professionals i en la societat.

· Incrementar i facilitar informació sobre l'estat de la professió a Espanya, Europa i internacionalment; així com oferir la possibilitat d'una formació continuada en el marc de les Jornades.

· Debatre sobre el lloc del cos en la investigació de les teràpies creatives i la seva relació entre art i salut.

Més informació aquí.