Inici

Cursos intensius o de curta durada

Workshop Internacional de Dansa amb Mal Pelo

Data límit per fer la inscripció: 1 de juliol de 2019

Dia: Del 29 de juliol al 2 de agost de 2019

Horari: de lunes a viernes, de 10h30 a 13h30 y de 16h00 a 19h00

Escola/espai: Teatre Principal Olot

Organitzador: RCR Arquitectes

Lloc: Passeig d'en Blay, 5, · 17800 Olot (Girona)

Nivell: Intermig i Avançat

Estil: Contemporània

Professor: María Muñoz, Pep Ramis

Preu: 300 €

Telèfon: 972 269 105

E-mail: laba@rcrlaba.cat

Web: http://https://www.rcrlaba.cat/workshops/danza/

Workshop Internacional de Dansa amb Mal Pelo
Jordi Bover

RCR Summer Workshop neix d'una manera d'entendre l'arquitectura i el paisatge des d'un esperit humanista. La coexistència en un espai i un temps concrets de diferents disciplines creatives genera sinergies per a l'enriquiment mutu.

Workshop Internacional de Dansa

Mal Pelo, amb codirecció artística de Pep Ramis i Maria Muñoz, és un grup creatiu caracteritzat per una autoria compartida. Des de 1989, Mal Pelo ha anat desenvolupant el seu propi llenguatge artístic a través del moviment, incorporant la teatralitat amb la creació de dramatúrgies que inclouen la paraula, treballant amb compositors per a la creació de bandes sonores originals, col·laborant amb vídeo artistes, entre d'altres.

Elaborar la dramatúrgia d'una peça específica no és un camí lineal i progressiu, és un encadenat de decisions en el qual desconeixem o fins i tot rebutgem una estructura prèvia. Parlem d'una dramatúrgia configurada pel cos, per la seva gestualitat, però també per l'espai, la paraula, el ritme, la música, la il·luminació i els objectes.

L'espai escènic és apassionant per la seva capacitat de transformació. Descobrir si existeix o no un procés de retroalimentació entre l'espai i el cos, i de quina manera es produeix, és potser un dels reptes més excitants que ofereix l'escriptura en escena. L'espai és ritme, la llum és ritme. Construir i reconstruir ens ha despertat una curiositat constant semblant a la que ens desperta el moviment.

El programa consisteix en

Taller creatiu. Mal Pelo ofereix un taller on experimentar els mecanismes de l'acció i el que desencadenen. Una mirada sobre el moviment i l'escriptura del cos en acció. Precisió, durada, compromís, intensitats, silenci, absències, presències, puntuació, habitabilitat, capitulació, fraseig, linealitat, temporalitat, musicalitat, ritme, escriptura, són alguns dels termes que qüestionarem durant el curs. Es combinarà el treball en l'estudi amb algunes sessions a l'exterior. Accionar: Exercir una acció. Fer moviments i gestos per donar a entendre alguna cosa. Comandar l'acció d'un mecanisme.

Programa Obert. Una exposició, un cicle de conferències i activitats paral·leles, obertes a tot el públic.

Horaris:

Taller Creatiu, de dilluns a divendres, de 10h30 a 13h30 i de 16h00 a 19h00.
Programa Obert, de dilluns a divendres, de 19h30 a 21h00. Vegeu Programa Obert.

Càrrega lectiva: 36,5 hores.

Taller Creatiu, 27h.
Programa Obert, 9,5h.