Inici

Cursos intensius o de curta durada

Sentir i Ballar: Bases de la dansa a tragantCamp

Data límit per fer la inscripció: 27 de juny de 2019

Dia: Del 12 al 14 de juliol de 2019

Horari: Divendres (tarda) a Diumenge, tot el dia

Escola/espai: tragantCamp

Organitzador: tragantDansa

Lloc: c/ de l'Església n1, l'Alzina de l'Aguda, La Noguera, Lleida · 25748 l'Alzina de l'Aguda, La Noguera (Lleida)

Nivell: Nivell inicial

Estil: Contemporània

Professor: Olga Tragant

Preu: 225€ (inclou les classes, l’allotjament i els àpats) €

Telèfon: 666285715

E-mail: info@tragantdansa.com

Web: http://https://tragantdansa.com/contents/sentir-i-ballar-bases-d...

Sentir i Ballar:  Bases de la dansa a tragantCamp

En aquesta estada de 3 dies ens introduirem a la dansa des de varis eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i la creativitat. Serà una estada per gaudir del cos i de la dansa millorant el nostre ús del cos i ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure'ns i de ballar.

Consciència sensorial. Coneixement vivencial i anatòmic del propi cos (palpació, visualització, sensibilització, mobilització). Quin ús en fem del propi cos? Com podem estar amb més eficiència i calma? Respiració, postura, to muscular, mobilitat articular, equilibri flexibilitat - força.

Principis bàsics del moviment i la dansa. Coordinacions bàsiques que implicaran el treball de pes/gravetat, l´eix i el fora d'eix, les direccions, etc. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens.

Introducció al moviment creatiu. Introduirem diverses eines i recursos a nivell creatiu estimulant la imaginació i potenciant la nostra capacitat de creació i d'expressió a través del moviment. Treballarem a partir de diverses propostes jugant amb la relació entre cos - moviment i espai, la relació entre cos -moviment i temps, les qualitats físiques del cos i del moviment (energia/pes/força), etc.

Al llarg de les diferents sessions treballarem a partir de treballs d'escolta i d'exploració, exercicis i seqüències simples de moviments i exercicis en forma d´improvisacions. Combinarem el treball individual, en parelles, en petits grups i de tot el grup. En aquesta estada treballarem prioritàriament dins la sala i farem alguna sortida de treball a l´exterior, en l'entorn de la natural si el temps ens ho permet.

Olga tragant és coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 - 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 - 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S'ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l'any 2000 fins l'actualitat, havent realitzat la formació en Periné i Moviment.

L'Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l'Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 - 93). Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d'espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa.


Dates: 12, 13 i 14 de Juliol
Arribada: divendres 12, entre 16 i 17h
Finalització: diumenge 14, a les 19h
Dirigit a: principiants i aquells ja iniciats que vulguin anar més enllà en els fonaments de la dansa.
Allotjament i àpats: a tragantCamp

Preu: 225€ (inclou les classes, l'allotjament i els àpats)
Places limitades: màxim 12 persones