Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Close
Premi Nacional De Cultura 2011

Membership access  /  New APdC member?

Member:

Password:

Forgot your password?  

Newsletter

RSS 2.0 RSS

September 2019
Mo.Tu.We.Th.Fr.Sa.Su.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Cultural agendaTraining

L'APdC col·labora amb la UB en unes Jornades sobre avaluació externa de projectes culturals

News regarding APdC | 18/06/2008

L'APdC col·labora amb la UB en unes Jornades sobre avaluació externa de projectes culturals

La Facultat de Geografia i Història de la UB acull el 18 i 19 de setembre unes Jornades sobre avaluació externa de projectes culturals que compten amb la col·laboració de l'APdC. En aquest sentit, els socis de l'APdC tenen un descompte del 50% en el preu de la inscripció (45 euros enlloc de 90).

El programa de gestió cultural de la Universitat de Barcelona organitza cada any unes jornades al mes de setembre obertes a professionals de tot Espanya que venen precedides per un taller de reflexió a porta tancada al juny amb experts, alguns dels quals seran els ponents de les taules rodones de les jornades públiques de després de l'estiu.

El tema d'aquest any, centrat en el procés d'avaluació externa de projectes culturals, vol aprofundir en els criteris de selecció dels projectes culturals que opten a fons concursables de suport. Es tracta d'analitzar des del punt de vista de l'avaluador, però també de les estratègies dels que es presenten a concurs, els criteris i valors subjacents utilitzats en avaluar la idoneïtat d'un projecte.

El context de la present proposta no es pot desmarcar de la posta en marxa del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, així com de la proposta deontològica establerta per l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural pel que respecta als integrants als comitès de selecció dels ajuts. Tanmateix, la reflexió va molt més enllà ja que moltes administracions públiques i algunes fundacions tenen una llarga experiència en la distribució de fons a projectes culturals. Per altre cantó, els processos de selecció dels programes europeus, amb la tabulació numèrica dels criteris a utilitzar per part d'avaluadors externs, propicia un cert canvi cultural en la opaca tradició ibèrica d'escassa explicitació dels criteris utilitzats en la distribució d'ajuts.

En l'àmbit anglosaxó, l'establiment de criteris ètics i polítics que garanteixin la correcció i eficàcia dels procediments de suport governamental a la cultura té una llarga experiència, fruit d'una tradició que avarca altres camps de l'acció governamental. En contraposició, en els països europeus de tradició llatina, han mancat procediments d'autocontrol i reflexió sobre la praxis del procés de distribució de subvencions. Aquest fet es dóna amb independència de l'existència de comissions decisives (pròpies dels jurats d'atorgament de premis, entre altres), o simplement assessores (les més habituals en els procediments d'atorgament de subvencions) en el procés de decisió.

Comments

No comments yet!

Send your opinion.:

If you are a member, use the member access data to identify yourself!

If you are not a member, use common identification!

Member:
Password:
Name:
E-mail:*
Opinion:
Verification code (type the letters on the image)*:Captcha Image

*Your e-mail will not be published.

Dansacat.org will watch for inappropriate content posted by users. However, it is not responsible for the opinions of the users.

 

Posts which do not comply with our rules of conduct will be deleted immediately. Dansacat.org reserves the right to select them according to its own criteria.

Ads

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org