Home

L'Antic Teatre torna a obrir les seves portes

News regarding Sector

L'Antic Teatre torna a obrir les seves portes

L'Antic Teatre ha optat per la primera. Després d'un any i mig d'obres, l'espai s'ha remodelat tècnicament, s'ha insonoritzat i s'ha adequat per a persones amb mobilitat reduïda. Parlem amb la directora Semolinika Tomic sobre el procés, no gens fàcil per les dificultats de finançament.

L'Antic Teatre de Barcelona torna a obrir amb propostes després d'una reforma integral per adaptar-se a la normativa vigent per a espais escènics. La directora del teatre, Semolinika Tomic, va presentar  les noves instal·lacions del teatre  emplaçat en un edifici renaixentista catalogat com a patrimoni històric i artístic de la ciutat, ben a prop del Palau de la Música.
 
La reforma ha consistit en reforçar el terra de la sala, tancar les finestres i insonoritzar la sala, construir una cabina tècnica, instal·lar una barra mòbil per als focus i altres equipaments tècnics, reconstruir la terrassa i les escales, i adoptar les mesures de seguretat i d'accés requerides per la llei, entre d'altres. "Ha estat duríssim el procés, hem tingut problemes financers i ens ha tocat fer uan reforma en plena crisi", comenta Tomic.

L'Antic Teatre oferià espectacles de creació contemporània, muntatges de noves tecnologies i projeccions audiovisuals, poesia i performance, música, dansa,...La programació va començar aquest cap de setmana amb la companyia Apaches que barreja nous mitjans i dansa.

Veure vídeo.