Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Close
Premi Nacional De Cultura 2011

Membership access  /  New APdC member?

Member:

Password:

Forgot your password?  

Newsletter

RSS 2.0 RSS

April 2020
Mo.Tu.We.Th.Fr.Sa.Su.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Cultural agendaTraining

Board of directors & staff

The APdC is made up of its members, a board of directors and the staff in the management team. The Board of Directors, selected for the 2014-17 term, is made up of professionals from different disciplines within the sector:

Xevi Dorca (president), Gemma Calvet (vice-president), Sebastián García Ferro (treasurer), Jordi Cardoner (secretary), Arantza López Medina (member of the board), Laia Santanach (member of the board).

The management team is made up of Cèsar Compte (managing director) Sandra Bogopolsky (project coordinator), Xènia Guirao (comunication managment and community managment), and Gemma Daban (membership management and administration).
 1. Board of directors

  President

  Xevi Dorca

  "Coreògraf, Ballarí, Actor, completa els estudis a l'Institut del Teatre de Barcelona en el Departament de Dansa Contemporània. El 2008 aconsegueix l'equivalència a Estudis Superiors en l'especialitat de Coreografia i Tècniques de la Interpretació de la Dansa. Beca atorgada pel Certamen Coreogràfic de Madrid) gràcies al premi al "Millor Ballarí"que consisteix en incorporar-se a la Cia. Transitions Dance Company/ Laban Center a Londres. Ha ballat amb companyies com Mar Gómez, Búbulus Dansa, Ballet Contemporani de Barcelona, Iliacan, Carles Santos, Sol Picó, Cia. Meekers Dance Company (Rotterdam). etc. Com a creador ha treballat per Comediants, ha format part dels Chicos Mambo Premi Butaca98 al millor espectacle per "Meli Melo". Ha coreografiat diverses òperes dirigides per Joan Font: "La Cenerentola" de Rossini, "Faustball" de Balada i Arrabal, L'Italiana in Alger" de Rossini, "l Barbiere de Siviglia" de Rossini. Amb aquesta darrera producció - estrenada a la Houston Grand Opera- ha estat nominat com a Outstanding Choreography pels Dora Mavor Awards de la ciutat de Toronto. D'altra banda, junt amb Xavier Estrada creen la Cia. XeviXaviXou. Coreografien "From Lost to The River" que s´estrena al Festival Sismògraf/2013 (gira per Espanya) i també "Follow The Leader" que s´estrena al Festival Sismògraf/2016 a Olot. "Sóc soci de l'APdC des del moment que vaig començar a treballar professionalment, ara fa més de 25 anys. Sempre he tingut un esperit sindicalista i crec que els treballadors per si mateixos estem desprotegits. Només una associació d' aquestes característiques pot representar el col·lectiu i lluitar per millorar els interessos dels professionals i de la dansa en general. Crec també que quants mes siguem més força tindrem. Si et sens representat, associa't, i si no et sens representat, la millor manera de fer-ho saber es associant-te i fent servir la infraestructura de l' associació per millorar el teu sector. Aquesta associació ha de ser dels socis que la conformen. Implica't." Ha format part de la junta de l'APdC en dues legislatures i ha estat Secretari General de Sindicart."

  Vicepresidenta

  Gemma Calvet

  "Profesora de danza clásica y de danza creativa para niños. Me he formado en Barcelona con profesores como Carmen Roche, Bernadette Itey o Anne Mittelholzer. Estudié Filosofía en la Universidad de Barcelona y posteriormente Pedagogía de la Danza en el Instituto del Teatro. He trabajado en escuelas de danza,como la escuela Rosita Mauri, la Escuela Municipal de Danza de Castelldefels, Centro Artístico Agnès Miralbell y actualmente soy profesora de la Escuela Municipal de Montornès del Vallès. Hace ya algunos años fui bailarina de la compañía de danza Okantomí y actualmente me gusta escribir y por ello, publiqué el libro "Danza Creativa" con mi amiga y compañera Montserrat Ismael y una Guía de salidas laborales. Formo parte de la comisión de Educación de la APdC desde 2099. Entro a formar parte de la junta de la APdC con ganas de sacar adelante el gremio y que mi experiencia y compromiso pueda aportar algo."

  Secretari

  Jordi Cardoner

  "Soci fundador de l'APdC (al 1987) Format en Dansa contemporània a l' Institut del Teatre de Barcelona i dansa clàssica a l'escola Mudra de M. Bejart a Brussel·les. Beca de jove coreògraf a l'American Dance Festival als E.E.U.U. Diferents tallers i workshops de dansa i teatre a Barcelona, Amsterdam i Nova York. Professor de la Tècnica Alexander des de l'any 2004. Actualment estudia el grau de Humanitats a la Universitat Pompeu i Fabra a temps parcial, entre d'altres formacions. Ha treballat com a ballarí per les companyies Metros, Gelabert- Azzopardi, Julyen Hamilton i Carles Santos. Crea la seva pròpia companyia de dansa "La Sota de Bastos" . Treballa com ajudant de coreografia en esdeveniments de gran format i moviment de massa amb Montse Colomé i Ana Domínguez i més tard pel seu compte. Des de l'any 96 col·labora amb Comediants i d'altres productores com guionista, coreògraf i director d'escena amb qui ha realitzat més d'un centenar d' espectacles de tot tipus Equip de coreografia i del protocol als Mundials de Natació a Barcelona, 2013 i Participa a l'equip coreogràfic de masses per la Marató de TV3 en les darreres edicions, entre d'altres feines realitzades."

  Tresorera

  Arantza López Medina

  "Nascuda a Barcelona. Diplomada en Magisteri, especialitzada en Educació Especial, postgraduada en Migració i minories i Màster en Dansa Moviment Teràpia. Des de 1980 es forma en dansa i teatre amb coreògrafs i mestres d'àmbit nacional i internacional. Va començar a impartir classes d'expressió i dansa des de molt jove. Des de llavors s'ha centrat en la dansa com a mitjà d'expressió i comunicació. Des de 1996 ha treballat en nombrosos projectes amb companyies professionals de dansa, a escoles públiques, i entitats públiques i privades on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d'inclusió social. Nats Nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca, Tantarantana Teatre, són alguns exemples. Des de 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica, treballant com a intèrpret i creadora tant en projectes propis com en diversos espectacles i companyies, amb coreógrafs com Jordi Cortés, Constanza Brncic, Alexis Fernández (Maca) entre d'altres. Des del 2013, juntament amb l'actor i performer David Franch, codirigeix Labuena Compañía. Forma part de la comissió d'educació de l'APdC des de fa més d'un any i a l'octubre de 2015 passa a formar part de la junta com a vocal."

  Vocal

  Laia Santanach

  "Ballarina, coreògrafa i professora de dansa. Es forma a diverses escoles de Barcelona i obté l'Advanced en tècnica clàssica per la RAD, i posteriorment la convalidació d'estudis a l'Isntitut del Teatre. Ha treballat amb companyies com La Gelabert -Azzopardi, Teresa Nieto, Plan b Danza, Roberto G. Alonso, i Tràsit, entre d'altres. Com a docent dóna classes i intrenaments a Àrea, La Caldera, Nunart, entre d'altres. Com a coreògrafa, ha creat l'espectacle 1714. Ha coreografiat Móbilus per a la Cia. Addaura Dansa, diversos videodansa per Cobosmika Seed 's amb Cligbcn Productions, la Nit de poesia de l'Auditori de Sant Cugat,... També col·labora amb la productora Cligbcn productions per a la realització de projectes propis com a coreògrafa des de 2012."

  Vocal

  Riikka Laakso

  "Ballarina, coreògrafa i investigadora en l'àmbit de la dansa. D'origen finlandès, establerta a Barcelona des de l'any 2003, és doctora en arts escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i graduada en pedagogia de la dansa per la University of Applied Sciences de Savònia (Kuopio). Treballa entre el cos i la paraula, tant de reflexió teòrica com a generadora de moviment, últimament amb la coreògrafa finlandesa Sanna Kekäläinen i amb la directora Alícia Gorina. Col·labora com a teòrica amb Zodiak - Center for New Dance (Hèlsinki) i Institute of the Arts Barcelona (Sitges). En el camp de l'escriptura forma part de la comissió de redacció de la revista (Pausa.) a la Sala Beckett i de la revista digital finlandesa de la dansa Liikekieli.com."

  Vocal

  Pol Jiménez

  "Pol Jiménez, coreògraf i ballarí (Barcelona, 1995). Artista, que es nodreix dels recursos i les eines de l'Escola bolera, Dansa Estilitzada i Flamenc, per crear les seves obres coreogràfiques. Format en Dansa Espanyola, pel "Conservatori Professional de Dansa" de Barcelona, a qui va representar com a coreògraf en "l'Assembée Internacional 2013", trobada d'escoles i conservatoris de dansa a Toronto, i en el Centro Andaluz de Danza de Sevilla. El 2012, rep el premi "Ballet Nacional d'Espanya" per la seva peça "Subconscient" al Certamen Coreogràfic de dansa Espanyola i Flamenc, guardonada també al "Certamen Coreogràfic de l'Estruch". El 2014 estrena el seu primer espectacle "Vaivén". El 2015, estrena el seu espectacle "NU" al "Festival Flamenco Ciutat Vella" al Mercat de les Flors. Al mateix any, és seleccionat pel projecte RE-MOU-TE de l'APdC, per crear una re-interpretació d'un fragment de l'obra "Glimpse" de Cesc Gelabert, que s'estrenà a la Sala Hiroshima. El 2017 treballa com a ajudant a la creació del coreògraf Juan Carlos Lérida, en les obres "Continuum" i "Bolérida", pel Conservatori Professional de Dansa de Barcelona. Actualment treballa com a coreògraf i ballarí de la Fura dels Baus, en la seva producció "El Amor Brujo, el fuego i la palabra". En gira amb la seva pròpia companyia amb l'espectacle "KATAKANA" i en procés creatiu de la seva última peça, dirigida per Juan Carlos Lérida."
 2. Management team

  Gerente

  Cèsar Compte

  "Cèsar Compte se incorpora a la la Asociación de Profesionales de la Danza de Cataluña el 23 de julio de 2012. Máster en Gestión de Instituciones y Empresas Culturales por la Universidad de Barcelona. Licenciado en Ciencias de la Comunicación por la Universidad Autónoma de Barcelona y en Humanidades por la UOC, Compte ha sido gerente del Consorcio Teatro Bartrina, y de 2007 a 2011 ha sido director-gerente del Consorcio del Teatro Fortuny - Centro de Artes Escénicas de Reus (CAER), una entidad pública encargada de coordinar las programaciones y equipos de trabajo de los teatros Fortuny y Bartrina, los festivales Trapezi y Cos, y las producciones propias. Como director de la Fundación Teatre Fortuny ha formado parte del equipo de organización del Premio Internacional de Danza Roseta Mauri y durante los años 2008 y 2009 también ha sido miembro del consejo artístico del Festival de Terrassa en Movimiento - TNT."

  Project management

  Sandra Bogopolsky

  "El mundo de las artes escénicas me ha apasionado desde siempre. Estudié Gestión Cultural y Ciencias de la Comunicación en la Universidad de París8. A continuación hice un Máster en Gestión Cultural en el Centro EAC (Escuela de Economía, Arte y Comunicación) de la ciudad. Y mientras cursaba la licenciatura, pude disfrutar de una beca Erasmus en la UAB, una experiencia enriquecedora y clave en mi carrera universitaria. Durante los estudios de Máster tuve la suerte de poder trabajar para una compañía de payasos en la que me encargué de las tareas de administración, de comunicación y de difusión. Tres años más tarde, todavía enamorada de la ciudad de Barcelona, decidí volver para instalarme. Trabajé un año en el Departamento de Producción de Marta Oliveras Management y Gestión Cultural. También estuve en Versus Teatre, donde me encargué de la promoción y del desarrollo de los públicos. Desde octubre del 2009 formo parte del equipo de la APdC, donde soy responsable del Área de Proyectos. Estoy muy ilusionada y comparto los valores y las ideas de la asociación. Creo que defender los intereses de los profesionales de la danza es una buena manera para permitir que este arte crezca y ocupe el lugar que se merece en nuestra sociedad."

  Membership management & office support

  Gemma Daban i Aguilar

  "Estudié Ciencias Económicas y Empresariales en la especialidad de empresa en la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona. Al finalizar los estudios residí un año en Connecticut (EEUU), con el fin de mejorar el inglés, fue una experiencia muy enriquecedora en muchos sentidos. Volví a Barcelona para entrar a trabajar en el departamento de comercio internacional y realicé un curso superior de comercio exterior en el CEDEIN. A partir de 2001, he estado trabajando de forma intermitente en comercio internacional y administración para dedicar mi tiempo a la educación de mis hijos. Me incorporo de nuevo al mercado laboral en octubre de 2009 con la oportunidad que me ofrece la APdC responsabilizándome de la parte administrativa y de la atención al socio. Este es mi primer contacto con el mundo de la danza y entro muy ilusionada a aportar mi grano de arena al desarrollo y mejora del sector."

  Responsable de Comunicación

  Aina Bujosa

  "Vaig estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i el Màster Oficial en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona. En l'àmbit professional, m'he especialitzat en comunicació cultural i producció en arts escèniques. Sóc cofundadora del Píndoles - Microteatre Fora del Teatre, que va celebrar la seva primera edició el juny de 2015 i on, fins a finals de 2018, hi he gestionat la comunicació. Des de 2016 porto la producció de la companyia Parking Shakespeare. M'incorporo a l'APdC com a responable de comunicació el setembre de 2018, on assumeixo tant la comunicació als mitjans com l'elaboració de continguts de la nostra web, la gestió de les xarxes socials, la comunicació de les activitats de l'APdC, etc."

More information

Ads

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org