Inici

Àrea Sindical

L'APdC va néixer com a sindicat; treballa en la defensa i millora dels drets laborals dels professionals de la dansa. Un primer pas va ser la signatura del Pacte Laboral (gener 2005), punt de partida en la reobertura de les negociacions iniciades durant el 2013 per tal de poder fer realitat un nou marc laboral per als professionals de la dansa de Catalunya: un conveni laboral propi.

També treballem conjuntament amb altres associacions i sindicats de les arts escèniques per sumar esforços i trobar punts en comú de les problemàtiques que ens afecten amb l'objectiu final d'aconseguir un Estatut de l'Artista que dignifiqui la professió.

Els nostres interlocutors són, també, sindicats majoritaris com CONARTE Confederación de Artistas-Trabajadores del Espectáculo, la unió sindical estatal més gran de treballadors de les arts escèniques, fruit de la fusió -al desembre de 2013- de la Federación de Artistas del Estado Español (FAEE) i la Organitzación de Sindicatos de Artistas dels Estado Español (OSAEE). La nova confederació ens representa davant l'Eurofia exercint de portaveu de les nostres problemàtiques arreu d'Europa i del món.

Més informació

Últimes notícies relacionades:

Xevi Dorca, nou president de l'APdC

Xevi Dorca, nou president de l'APdC

Notícia de l'APdC | 28/02/2017 · La nova junta està formada per 7 professionals de la dansa de diferents àmbits · El recompte de vots ha tingut lloc avui 28 de febrer a les 14h durant l'Assemblea extraordinària duta a terme a la seu de l'APdCLa nova Junta Directiva de l'APdC...

La comissió sindical de l'APdC treballa per la regulació de les relacions laborals del sector

La comissió sindical de l'APdC treballa per la regulació de les relacions laborals del sector

Notícia de l'APdC | 17/02/2014 Una  de les prioritats de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per al 2014 és potenciar l'àrea sindical, per aquest motiu hem reactivat la nostra comissió sindical, formada per un grup de treball de ballarins i ballarines de les ...

Vols llegir més notícies?