Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

Accés a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

Butlletí

RSS 2.0 RSS

Novembre 2020
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
ProgramacióFormació

Estudiar Dansa

A l'APdC assessorem a aquelles persones que volen estudiar dansa tant a nivell professional com amateur. Oferim informació variada del sector, així com dels diferents tipus d'estudis en dansa.

La dansa com a estudi reglat

Règim General

Primària: La dansa pot impartir-se com a assignatura en el lloc de la música o l'educació física si l'escola ho desitja.

Secundària: La dansa no està contemplada al currículum escolar, ara bé, aquells alumnes que estudïïn en una escola de dansa autoritzada poden convalidar aquestes classes per l'assignatura d'educació física.
 
Batxillerat: Des del curs 2008/09, i fins el curs 2012/13 es pot estudiar el Batxillerat en modalitat Arts, subbranca Arts Escèniques, Música i Dansa. L'alumne/a que cursa batxillerat i estudis de dansa en una escola de dansa autoritzada pot demanar el reconeixement d'algunes matèries.

Estudis universitaris: Diferents universitats i centres d'ensenyament ofereixen la possiblitat d'estudiar postgraus relacionats amb la dansa i l'expressió corporal.

Règim Especial

Ensenyaments artístics:
Regulats per Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i amb validesa oficial, els ensenyaments reglats de dansa es composen del Grau  Professional (dels 12 als 18 anys) que s'ha de compaginar amb els estudis d'ESO i es pot compaginar amb el Batxillerat; i la Titulació Superior, equivalent a una llicenciatura universitària.

El Nivell Elemental, pels menors de 12 anys, no està reglat i no ofereix cap titulació a Catalunya, però prepara per al Grau Professional.

Veure directori de formació reglada

Estudis de dansa no reglats
A Catalunya un gran nombre de centres permeten seguir diferents cursos de dansa, que tot i no conduir a una titulació oficial sí que permeten assolir un nivell professional. Altres cursos tenen una vessant més lúdica.

Escoles de dansa autoritzades: Regulades per la Generalitat, ofereixen ensenyaments de dansa de diferents disciplines. Els certificats acreditatius dels estudis realitzats no tenen validesa oficial, encara que la qualitat i prestigi dels estudis pot estar reconeguda dins la professió.

Centres de dansa privats: Sense estar regulats per la Generalitat però amb la llicència d'activitats correcta, aquests centres ofereixen cursos de dansa de diferents disciplines i nivells. Molts d'ells imparteixen disciplines sense titulació oficial a Catalunya (balls llatins, dansa del ventre,...) a nivell professional.

Altres espais: La dansa també pot practicar-se de forma lúdica en altres espais, com ara centres cívics, casals, etc. Els més petits també poden aproximar-se a la dansa a través d'activitats extraescolars, generalment organitzades per les Associacions de mares i pares d'alumnes.

Veure directori de centres de formació

Estudiar dansa a Espanya
La normativa espanyola varia sensiblement de la catalana, per exemple, el Grau Mig de dansa pot estudiar-se als conservatoris i també a les escoles de dansa autoritzades (Atenció: el nom és el mateix que per a les escoles catalanes, però la normativa és diferent).

Estudiar Dansa a l'estranger

És freqüent que els futurs professionals vulguin ampliar els seus coneixements amb estades a l'estranger. L'Institut del Teatre ofereix les beques Erasmus pels alumnes del Conservatori Superior, que permeten realitizar part de la carrera a l'estranger. Altres institucions públiques com la Generalitat o el Ministeri d'Educació també atorguen beques per estudiar en altres països. Veure directori de beques. 

Aquelles persones que han cursat tots els seus estudis de dansa fora d'Espanya poden informar-se a la Generalitat de Catalunya sobre les convalidacions i homologacions d'estudis estrangers de nivell no universitari (com és el cas dels ensenyaments artístics) . +  info 

Més informació

Últimes notícies relacionades:

L' APdC torna a presentar esmenes per a la renovació del decret d'escoles autoritzades

L' APdC torna a presentar esmenes per a la renovació del decret d'escoles autoritzades

Notícia de l'APdC | 05/11/2012 El Departament d'Ensenyament va publicar la renovació del decret 179/1993 que regeix les escoles autoritzades de dansa i música a l'agost passat.

Els estudis de dansa es convaliden per matèries d'ESO i Batxillerat

Els estudis de dansa es convaliden per matèries d'ESO i Batxillerat

Notícia del Sector | 26/08/2010 A totes les escoles de dansa autoritzades us recordem que el vostre alumnat que cursa ESO o Batxillerat i estudis de dansa al vostre centre poden demanar el reconeixement de les matèries que es detallen a continuació: Més informació sobre els requ...

L'APdC assisteix a la trobada de Pedagogs de la Dansa Espanyola

Notícia de l'APdC | 28/11/2007 El 28 de novembre l'Institut del Teatre va convocar als professionals de l'ensenyament de la dansa espanyola.

Vols llegir més notícies?

Publicitat

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org