Inici

2012

Dia Internacional de la Dansa 2012


Al 2012 vam tornar a organitzar una acció participativa perseguint els mateixos objectius que l'any passat: apropar la Dansa a la ciutadania i permetre a tothom experimentar la Dansa. Per aquesta raó, el lema va ser: la Dansa és un bon pla. Vam voler explicar que la dansa és molt diversa, que hi ha molts estils i molts tipus de dansa, i que per tant tothom pot trobar un tipus de dansa que li agradi.
L'acció participativa multitudinària es va dur a terme a la plaça de la Catedral de Barcelona. Hi va haver dos passis: a les 17h30 i a les 18h del diumenge 29 d'abril. Aquest esdeveniment va ser obert a la participació de tota la ciutadania i va ser un gran èxit.

Vam obrir convocatòria perquè els professionals voluntaris que vulguessin implicar-se poguessin fer una coreografia de creació col·lectiva, i dinamitzar l'acció. Va estar oberta a professionals de tots els estils de dansa: clàssic, contemporani, jazz, hip-hop, claqué, dansa espanyola i flamenc, balls de saló, danses del món,...

Després de crear les coreografies es van gravar en vídeo i es van difondre a través de la xarxa animant a tothom a participar. També es van fer assajos de la coreografia grupal.

· Més de 700 participants: Van assistir més de 400 ballarins professionals, coreògrafs, amateurs, professors i estudiants de ball de 12 disciplines diferents, i a la que es van afegir més de 300 dels 1500 espectadors espontanis.
Per veure els vídeos de l'acció: www.dansacat.org/actualitat/1/1656

L'Agenda de la Dansa al Time Out/ Diari Ara

Amb l'objectiu d'inserir la Dansa a la societat vam tornar a recollir i mostrar a la ciutadania la programació de la Dansa amb motiu d'aquesta celebració. Per tercer any consecutiu vam fer una inserció (publicitària) de dues pàgines, que ha recollit tota la programació de dansa de Catalunya (teatres, escoles, centres de creació i centres cívics, activitats dels barris al carrer, etc.), i que aquest any es va inserir a la revista Time Out (al quiosc dimecres 25 d'abril, i distribuïda amb el diari Ara divendres 27 d'abril), arribant a més de 120.000 lectors interessants en la cultura. A més a més, es va difondre en format digital a través de dansacat.org i de les xarxes socials. D'altra banda, es va enviar per e-mail als associats i subscriptors, per tal de fer-ne la màxima difusió possible.

Veure agenda: www.dansacat.org/actualitat/1/1622

Missatge del DID

L'APdC va encarregar el missatge del DID a Marta Almirall, sòcia fundadora de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. Almirall és directora artística i coreògrafa, i ha treballat en produccions de dansa, teatre, TV i cinema. Actualment treballa al Departament de Festes, Tradicions i Festivals de l'Institut de Cultura de Barcelona.

El missatge del DID es va difondre a l'Agenda de la Dansa i es va fer arribar als centres i teatres que duen a terme activitats amb motiu d'aquesta festivitat. També es va poder consultar a www.dansacat.org.

Llegir missatge: www.dansacat.org/actualitat/1/1587

Últimes notícies relacionades:

Descarrega't el vídeo del Dia Internacional de la Dansa 2012

Descarrega't el vídeo del Dia Internacional de la Dansa 2012

Notícia de l'APdC | 22/05/2012 Ja pots veure el vídeo i guardar-lo (Download) L'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC) va celebrar el Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril) amb una gran co...

Més de 700 persones ballen 'I will survive' a la Plaça de la Catedral de Barcelona

Més de 700 persones ballen 'I will survive' a la Plaça de la Catedral de Barcelona

Notícia de l'APdC | 30/04/2012 L'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC) va celebrar ahir el Dia Internacional de la Dansa amb una gran coreografia a la plaça de la Catedral de Barcelona, a la qual van assistir més de 400 ballarins professionals, coreògrafs, am...

Descarrega't l'Agenda de la Dansa 2012 amb + de 120 activitats

Descarrega't l'Agenda de la Dansa 2012 amb + de 120 activitats

Notícia de l'APdC | 26/04/2012 Més de 120 activitats d' arreu de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la DansaCom ja sabeu un dels objectius de l'APdC pel Dia Internacional de la Dansa és donar a conèixer als ciutadans tota la programació de dansa que es duu a terme ...

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2012 APdC- Marta Almirall

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2012 APdC- Marta Almirall

Notícia de l'APdC | 04/04/2012 A continuació trobeu el missatge que l'APdC ha encarregat a Marta Almirall, i els dibuixos de Montse Ginesta.

Vine a ballar el Dia Internacional de la Dansa 2012. Aprèn la coreografia pas a pas

Vine a ballar el Dia Internacional de la Dansa 2012. Aprèn la coreografia pas a pas

Notícia de l'APdC | 02/04/2012 Apunta't a ballar el 29 d'abril! Ajuda'ns a mostrar-li a la resta de la  ciutadania que la dansa és un bon pla, que és molt diversa i molt rica -entre d'altres coses- per la seva quantitat d'estils, i que hi ha molta gent que la practica i la g...

Vols llegir més notícies?