Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

Accés a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

Butlletí

RSS 2.0 RSS

Desembre 2020
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
ProgramacióFormació

TAD-Taula de Transició d'Artistes de la Dansa


QUI SOM?

La Taula de Transició d'Artistes de la Dansa (TAD) és una plataforma que uneix diferents professionals del món de la Dansa amb la voluntat de millorar les situacions diverses en les qual es troben aquests durant la seva trajectòria professional, i una vegada aquesta varia i transita cap a una nova etapa.

La plataforma va néixer l'any 2014 a partir de la realització de les jornades "Recursos socials i professionals per al sector de la dansa", organitzada per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya. Des de 2015 els integrants de la taula s'han reunit periòdicament i han realitzat unes segones jornades amb els professionals del sector anomenades "El benestar professional de la dansa".

En aquests dos anys han passat per la taula: Catherine Allard, Francesc Bravo, Maria Campos, Olga Cobos, Sílvia Cuesta, Júlia Faneca, Carles Mallol, Elisenda Moya, Jordi Pérez, Anna Romaní, Xavier Tur, Beatriu Daniel i Cèsar Compte (com a membre de l'equip de gestió de l'APdC).

La missió de la TAD és procurar pels artistes de la dansa en les seves diferents etapes professionals: la formativa, la del desenvolupament professional i sobretot la de transició dels escenaris a una altra feina, professió i modus vivendi.

El  concepte de transició afecta de forma transversal a la vida del coreògraf, pedagog o ballarí/na en:

. L'etapa de preparació i formació
. La de desenvolupament professional
. I en el després dels escenaris

És molt important que els professionals de la dansa sàpiguen que tenen un futur prometedor encara que no passi per ballar als escenaris.

Per a fer-ho la TAD proposa conscienciar els ballarins/es des de joves així com el seu entorn familiar, per a poder reconduir, si cal, les limitacions que puguin sorgir durant la seva carrera i treure'n profit de l'experiència i coneixement per reforçar les etapes posteriors i reorientar-se o reciclar-se.  

 QUÈ VOLEM?
La TAD ha establert els següents objectius:

-Que es valori el col·lectiu professional de la dansa a Catalunya i a arreu, reconeixent i valorant de manera individual i col·lectiva les aptituds i habilitats del sector.
- Que el ballarí/na i el seu entorn prengui consciència des del període de formació de les característiques que té la carrera, la professió i les seves sortides professionals dins i fora del país, així com estudiar i promoure el desenvolupament d'altres habilitats al voltant del mateix àmbit i en d'altres no relacionats.
-Que el col·lectiu  disposi d'un servei especialitzat que vetlli per les seves necessitats específiques.
-Encarar la transició dels professionals de la dansa i ajudar-los en el procés per fer front al repte del canvi.
-Donar a conèixer i fer valorar a nivell social les aptituds i habilitats dels ballarins/nes per a altres tasques en el món laboral més enllà de la dansa. Per així aquells que vulguin/necessitin fer una transició professional i personal puguin continuar executant altres competències professionals o preparar-se per canviar d'àmbit a partir de les habilitats i fortaleses obtingudes durant el seu període com a ballarí.

Tot això es concretaria a partir d'una cartera de serveis que inclogués:

  • Orientació laboral
  • Formació continuada
  • Assessorament jurídic
  • Assessorament econòmic
  • Servei mèdic
  • Atenció psicològica
  • Orientació educativa

I mostrant una especial atenció a:

  • Programes d'inserció laboral segons les especificitats del col·lectiu.
  • Ofertes laborals públiques i privades relacionades amb el món de les arts escèniques.
  • Ajudes per a la formació o reconversió o ampliació professionals cedides o ofertes per les institucions educatives.
A QUI VA DIRIGIT?
A tot ballarí/na en actiu o no, pedagog de l'àmbit de la dansa, estudiant de dansa, i en resum tot artista que necessita els serveis que es dibuixen, i vulgui orientació o estigui interessat en saber més sobre nosaltres.

 
CONTACTE
[email protected]
Coordinadores: Júlia Faneca i Sílvia Cuesta
Facebook:  https://www.facebook.com/TADdansa/

Més informació

Últimes notícies relacionades:

El benestar professional de la Dansa a la II Jornada de Transició d'Artistes de Dansa

El benestar professional de la Dansa a la II Jornada de Transició d'Artistes de Dansa

Notícia de l'APdC | 07/01/2016 L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya va organitzar la II Jornada de Transició d'Artistes de Dansa que va girar entorn del Benestar professional de la Dansa, el passat 20 de novembre, al CCCB.

Resum de la jornada de Recursos socials i professionals per al sector de la dansa

Resum de la jornada de Recursos socials i professionals per al sector de la dansa

Notícia de l'APdC | 14/01/2015 L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya vam organitzar una jornada entorn dels recursos socials i professionals per a ballarins i coreògrafs, que va tenir lloc el pa...

Vols llegir més notícies?

Publicitat

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org