Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

Accés a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

Butlletí

RSS 2.0 RSS

Octubre 2018
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
ProgramacióFormació

Regulació Laboral

L'APdC i 13 companyies de dansa que formaven part de l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya van signar el gener de l'any 2005 un Pacte Laboral que regularitzava les relacions de treball. Era el primer pas per aconseguir un conveni laboral del sector.

L'objectiu d'aquest pacte era aconseguir que, mitjançant les polítiques d'actuació oportunes, des de les administracions públiques i institucions, es desenvolupés una estratègia que permetés la creació en condicions laborals dignes, sense posar constantment en perill la supervivència econòmica de les companyies i del ballarí, limitant el treball d'investigació i producció.


Les principals millores del pacte
Es tractava d'un pacte de mínims econòmics destinat a companyies de dansa contemporània en les quals els creadors i coreògrafs són al mateix temps els empresaris. El pacte establia l'obligatorietat de donar d'alta al ballarí al règim d'artistes de la Seguretat Social pel seu treball. S'estipulen unes retribucions mínimes anuals brutes que milloraven sensiblement la situació del ballarí.

Es definien també diferents tipus de contractació i de retribucions (producció, bolo, gira, temporada, blocs d'activitat) que sistematitzen i aclareixen les relacions laborals existents entre les companyies i els ballarins.

El procés
El procés de treball es va iniciar el de febrer de 2004 quan Toni Cots, en aquell moment gestor cultural de l'APDC, va encarregar a Teresa Carranza l'elaboració d'un document amb caràcter de pacte pels treballadors professionals del sector de la dansa a Catalunya. Carranza va fer de fil conductor del procés en dues direccions: va fer l'estudi de textos legals per ajudar a detectar els problemes més comuns en aquest sector i establir la millor manera d'expressar-los, i va estructurar una mesa de negociació -es van fer 18 reunions- entre la comissió de ballarins i la comissió de companyies.

Els signants
El pacte el van signar les companyies: Àngels Margarit/Mudances, Sol Picó, Malpelo, Gelabert-Azzopardi, Lanònima Imperial, Senza Tempo, Increpación Danza, Nats Nus, Rarávis, Color Dansa, Erre que erre, Roseland i Societat Doctor Alonso. La Comissió de Ballarins va ser integrada per Xevi Dorca, Ana Criado, Luigi Cancillo, Sara García, Sonia  González, Maribel Martínez i Xavier Estrada. També la companyia Lapsus va manifestar el seu interès per signar-lo.

Aturada del pacte
Al 2010 es va aturar el pacte degut al context econòmic de crisi, però està previst reprendre negociacions.

Treballant en un nou marc laboral
Actualment s'està treballant per fer realitat un nou marc laboral per als treballadors de la dansa a casa nostra, prenent com a referent el Pacte Laboral.

Més informació

Últimes notícies relacionades:

La comissió sindical de l'APdC treballa per la regulació de les relacions laborals del sector

La comissió sindical de l'APdC treballa per la regulació de les relacions laborals del sector

Notícia de l'APdC | 17/02/2014 Una  de les prioritats de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per al 2014 és potenciar l'àrea sindical, per aquest motiu hem reactivat la nostra comissió sindical, formada per un grup de treball de ballarins i ballarines de les ...

El Pacte laboral queda suspès. Des de l'APdC us fem arribar les taules salarials recomanades pel 2010

El Pacte laboral queda suspès. Des de l'APdC us fem arribar les taules salarials recomanades pel 2010

Notícia de l'APdC | 20/07/2010 -El Pacte laboral queda suspès per falta d'acord amb l'Associació de Companyies -L'APdC hem elaborat un document amb les taules salarials com a punt de referència pel que fa a les condicions laborals del sector de la dansa -A l'APdC continuem ob...

L'APdC inicia les negociacions del Pacte Laboral

L'APdC inicia les negociacions del Pacte Laboral

Notícia de l'APdC | 04/06/2009 L'APdC ha incorporat a l'equip una membre de la comissió sindical, Xaro Campo, per a iniciar les negociacions del pacte laboral.

Es constitueix la comissió sindical de l'APdC amb el primer objectiu de revisar el pacte laboral del 2005

Es constitueix la comissió sindical de l'APdC amb el primer objectiu de revisar el pacte laboral del 2005

Notícia de l'APdC | 09/05/2008 L'APdC ha constituït durant l'abril una comissió per a revisar el pacte laboral signat el 2005 amb l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC).

Vols llegir més notícies?

Publicitat

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org