Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger informaciˇn estadÝstica. Si continua navegando consideremos que accepta su utilizaciˇn. Mßs informaciˇn aqui Tanca
Premi Nacional De Cultura 2011

AccÚs a socis  /  Nou soci APdC?

Usuari:

Contrasenya:

T'has oblidat la contrasenya?  

ButlletÝ

RSS 2.0 RSS

Gener 2020
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ProgramaciˇFormaciˇ

1999 - 2002

Cinquena Legislatura (Del 25 de novembre de 1999 al 19 de febrer del 2002)

Eterna reclamaciˇ: els pagaments pendents a la Seguretat Social
L'any 1999 la Seguretat Social es disposava a reclamar les cotitzacions que, segons l'Estat, tots els artistes havien deixat de pagar l'any 1986. La Plataforma d'Artistes i la Secretaria de l'Estat van arribar a un acord per a millorar les condicions dels artistes, per˛ restava latent el problema de les cotitzacions pendents. Aquestes eren impossibles d'assumir per a la majoria d'afectats.

El panorama no era esperanšador per a la dansa. El nou Institut CatalÓ d'Ind˙stries Culturals (l'ICIC) es desentenia dels processos que no generessin una ind˙stria comerciable. L'Oficina de Difusiˇ d'Espectacles (ODE) obligava als teatres a programar uns mÝnims de dansa, per˛ en elles no hi tenien cabuda les companyies no subvencionades pel Departament. La professiˇ va contemplar impotent com Danat Dansa desapareixia per falta de mitjans. L'Associaciˇ es va veure empesa a comenšar a lluitar per una polÝtica sindical de qualitat.

Mentre el Departament de Cultura es comprometia a subvencionar un anÓlisi de la situaciˇ del sector de la dansa a Catalunya, empŔs per CAPAEC, l'any 2000 es constitu´a un nou organisme de pressiˇ: la Federaciˇ de Professionals de les Arts EscŔniques i de la M˙sica de Catalunya. Aquesta nova entitat, a la qual pertanyia l'APdC, tindria especial interŔs en resoldre les problemÓtiques en l'Ómbit de la Seguretat Social. A principis de l'any 2001 s'aconseguia que la peticiˇ de regularitzaciˇ s'establÝs l'any 1994 enlloc del 1986. Era un avenš, per˛ no suficient i la Federaciˇ comptava ja amb mÚs de 6.000 socis afectats.

En qŘestions de polÝtica educativa, es va continuar pressionant al Departament d'Ensenyament per a una correcta aplicaciˇ de la LOGSE i peráaála creaciˇ dels Graus elemental, mitjÓ i superior de dansa.

El DID i les noves propostes
De cara als DIDs, es consolidaven propostes com els tallers per a nens i professionals sota el lema "Anem a fer dansa" o la presentaciˇ a l'Espai de coreografies premiades a certÓmens estatals. TambÚ es mantenia la ja tradicional trobada a la Plaša de la Catedral i les activitats entorn el DID s'estenien i augmentaven a tot el territori catalÓ amb gran implicaciˇ dels socis.

ParalĚlelament, l'Associaciˇ assessorava a l'ICUB en el projecte "Dansa + aprop" promovia un circuit entreádiversos Centres CÝvics. En aquest marc es van reprendre "Converses amb el colĚlectiu" on es van portar a debat temes candents com l'equivalŔncia de titulacions anteriors a la LOGSE i la situaciˇ dels no titulats, la propietat intelĚlectual i la situaciˇ de l'autor coreogrÓfic, els convenis laborals del colĚlectiu o la situaciˇ dels estudis superiors de dansa.

Trobades de la Federaciˇ
Per la seva banda, la Federaciˇn Espa˝ola de Asociaciones Profesionales de la Danza (FEAPD) organitzava l'any 1999 les "I Jornadas de Danza e Investigaciˇn" a la Universitat de M˙rcia. L'objectiu de la trobada era palĚliar la manca de tradiciˇ cientÝfica entorn el sector de la dansa a Espa˝a. Al desembre de l'any 2000 tenien lloc las "II Jornadas de Danza Investigaciˇn" a ValŔncia.

TambÚ es va seguir treballant en agilitzar l'homologaciˇ de tÝtols anteriors a la LOGSE i l'any 2001 la Federaciˇ aconseguia dur a terme per "1er Congreso Nacional de Danza" on el tema central va ser el desenvolupament i l'aplicaciˇ de la nova llei.

Crida a la participaciˇ
S'avanšava en matŔries de polÝtica cultural, educativa i sindical, per˛ en deixar de treballar per comissions molta de la feinaáva recaureáen poques persones de la Junta que no donaven a l'abast.áDiversos membres de la Junta van renunciar als seus cÓrrecs i, finalment, es van haver de convocar eleccions anticipades. Molts dels processos engegats en la legislatura anterior i continuats per aquesta van quedar estancats. Era necessÓria una major participaciˇ dels socis.

En la mem˛ria de la Circular rebuda l'any 2001, DelfÝ ColomÚ feia una profunda reflexiˇ sobre el colĚlectiu criticant, una vegada mÚs, el conformisme i la peresa mental en la que es veia sumÝs el sector de la dansa i instava a la recerca de nous camins en la resta de les arts. Les Circulars seguien sent una crida a la participaciˇ.

La comunicaciˇ amb els socis millorava i es rebia una detallada mem˛ria de les activitats dutes a terme al llarg de l'any. La majoria de les Circulars ja podien ser llegides tant en catalÓ com en castellÓ.
Elegida per 58 vots (mÚs dos vots en contra, una abstenciˇ i 13 vots nuls), sobre un cens total de 299 socis, la cinquena Junta Directiva i l'Equip de Coordinaciˇ el formaven, a 25 de novembre de 1999:

- Presidenta: Anna Gri˝ˇ
- Vicepresidenta: Sumsi Salvatella
- SecretÓria: MercŔ Recacha
- Tresorer: Ramon Baeza
- Vocals: Beatriu Daniel
- Elisenda Pellicer
- Maite Molina
- Marta Munsˇ
- Mireia Pujol

Publicitat

Associaciˇ de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org