Inici

2008- 2011

Vuitena Legislatura (Del 29 de febrer de 2008 al 28 de febrer de 2011)

El divendres 29 de febrer es va elegir la nova Junta Directiva de l'APdC pel període comprès entre el 29 de febrer de 2008 i el 28 de febrer de 2011. L'encapçala Jordi Cortés en substitució d'Antoni Mira, president des de 2004. Olga Tragant és la nova vicepresidenta i substitueix en el càrrec a Xevi Dorca, integrant de la junta des del 2002.

La secretària serà Anna Roblas en substitució de Luigi Cancillo, i la fins ara vocal Anne Morin passa a ser tresorera. Com a vocals han quedat Toni Cots, Beatriu Daniel i Sònia Gónzález, que entra nova a la junta.

Entre les propostes de la nova junta, hi ha ampliar la periodicitat de les reunions fins a fer-ne cada mes i mig o dos mesos, així com crear comissions de treball permanents i puntuals per tal de millorar l'organització interna de la junta i l'operativitat de l'equip de gestió. La junta decidirà quins temes es desvien cap a les comissions de treball i quins temes s'hi debaten.

Les tres comissions permanents de treball seran política sindical, política cultural i política educativa. En principi és previst que Toni Cots lideri la comissió de política cultural, Sònia González la de política sindical i Anna Roblas la d'educació.

Les comissions puntuals treballaran a curt termini i en qüestions puntuals com ara el Dia Internacional de la Dansa, les festes de la Mercè, la renovació d'una part de la junta, les noves eleccions i l'ampliació de l'equip de gestió.

La Comissió de Política Sindical aquest 2008 iniciarà la primera fase del Conveni Laboral pel sector de la dansa i treballarà amb altres sectors per aconseguir un Conveni de les Arts Escèniques.

La Comissió de Política Educativa té previst fer, fins al 2010, diferents encàrrecs a serveis externs independents per tal de fer estudis de temes concrets relatius a la educació en dansa.

I la Comissió de Política Cultural ha d'analitzar i posar en comú les inquietuds del sector i planificar accions conjuntes de Lobby Polític: treballar per aconseguir el Pla Integral de la Dansa i l'aprovació i posada en marxa del Consell de les Arts.