Inici

Junta directiva i equip de treball

L'estructura de l'APdC està formada pels socis, la junta directiva i l'equip de treball. La junta directiva (2017-2020) està integrada per professionals dels diferents àmbits del sector:

Xevi Dorca (president), Gemma Calvet (vicepresidenta), Sebastián García Ferro (tresorer), Jordi Cardoner (secretari), Arantza López Medina (vocal), Laia Santanach (vocal).

L'equip de treball està format per Cèsar Compte (gerència), Sandra Bogopolsky (coordinació de projectes), Xènia Guirao (comunicació), i Gemma Daban (atenció al soci i administració).


 1. La junta directiva

  President

  Xevi Dorca

  "Coreògraf, Ballarí, Actor, completa els estudis a l'Institut del Teatre de Barcelona en el Departament de Dansa Contemporània. El 2008 aconsegueix l'equivalència a Estudis Superiors en l'especialitat de Coreografia i Tècniques de la Interpretació de la Dansa. Beca atorgada pel Certamen Coreogràfic de Madrid) gràcies al premi al "Millor Ballarí"que consisteix en incorporar-se a la Cia. Transitions Dance Company/ Laban Center a Londres. Ha ballat amb companyies com Mar Gómez, Búbulus Dansa, Ballet Contemporani de Barcelona, Iliacan, Carles Santos, Sol Picó, Cia. Meekers Dance Company (Rotterdam). etc. Com a creador ha treballat per Comediants, ha format part dels Chicos Mambo Premi Butaca98 al millor espectacle per "Meli Melo". Ha coreografiat diverses òperes dirigides per Joan Font: "La Cenerentola" de Rossini, "Faustball" de Balada i Arrabal, L'Italiana in Alger" de Rossini, "l Barbiere de Siviglia" de Rossini. Amb aquesta darrera producció - estrenada a la Houston Grand Opera- ha estat nominat com a Outstanding Choreography pels Dora Mavor Awards de la ciutat de Toronto. D'altra banda, junt amb Xavier Estrada creen la Cia. XeviXaviXou. Coreografien "From Lost to The River" que s´estrena al Festival Sismògraf/2013 (gira per Espanya) i també "Follow The Leader" que s´estrena al Festival Sismògraf/2016 a Olot. "Sóc soci de l'APdC des del moment que vaig començar a treballar professionalment, ara fa més de 25 anys. Sempre he tingut un esperit sindicalista i crec que els treballadors per si mateixos estem desprotegits. Només una associació d' aquestes característiques pot representar el col·lectiu i lluitar per millorar els interessos dels professionals i de la dansa en general. Crec també que quants mes siguem més força tindrem. Si et sens representat, associa't, i si no et sens representat, la millor manera de fer-ho saber es associant-te i fent servir la infraestructura de l' associació per millorar el teu sector. Aquesta associació ha de ser dels socis que la conformen. Implica't." Ha format part de la junta de l'APdC en dues legislatures i ha estat Secretari General de Sindicart."

  Vicepresidenta

  Gemma Calvet

  "Professora de dansa clàssica i de dansa creativa per a nens. M'he format a Barcelona amb professors con la Carmen Roche, Bernadette Itey o Anne Mittelholzer. Vaig estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona i posteriorment Pedagogia de la Dansa a l'Institut del Teatre. He treballat en escoles de dansa, entre altres, Rosita Mauri, l'Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, Centre Artístic Agnès Miralbell i darrerament sóc professora de l'Escola Municipal de Montornès del Vallès. Fa ja alguns anys vaig ser ballarina de la companyia de dansa Okantomí i actualment m'agrada escriure i per això, l'any passat vaig publicar un llibre que es diu Dansa Creativa amb la meva amiga i companya Montserrat Ismael i una Guia de sortides laborals. Formo part de la comissió d'Educació de l'APdC des de 2099. Entro a formar part de la junta de l'APdC amb ganes de tirar endavant el gremi i que la meva experiència i compromís pugui aportar alguna cosa."

  Tresorer

  Sebastián García Ferro

  "Coreògraf, ballarí i performer de Contact improvisació. Ha estudiat contact improvisació amb Andrew Harwood, Chris Aiken, Kathy Caraker, Patrick Crowley, Debra Blutt, Martín Keogh, Daniel Lepkoff, Scott Wells, i Eckard Muller. Dirigeix la seva companyia de dansa des de 1999, amb la qual ha creat 15 peces, varies d'elles guardonades: 1er premi en el 12 Certamen Coreográfico de Maspalomas (2007) i 2on premi en el Certamen coreográfico de Madrid (2006) amb "Back", i el 3er premi en el Certamen Coreogràfic de Salt amb "On your Mark". En els últims anys ha realitzat residències Coreogràfiques a P.A.R.T.S summer studio projetc, a Le bain Connective (Bruselas), Espaco do Tempo (Portugal), TanzHaus Nwr (Dusseldorf), Tanzfabrik (Berlin), Teatro La fundición (Bilbao), i D.A.N.C.E. projecte dirigit per William Forsythe etc. És professor de Contact Improvisació i Composició des de l'any 1997 en diferents espais de dansa, festivals i escoles de teatre de Sudamèrica i Europa. S'incorpora a la junta de l'APdC com a vocal al febrer de 2011."

  Secretari

  Jordi Cardoner

  "Soci fundador de l'APdC (al 1987) Format en Dansa contemporània a l' Institut del Teatre de Barcelona i dansa clàssica a l'escola Mudra de M. Bejart a Brussel·les. Beca de jove coreògraf a l'American Dance Festival als E.E.U.U. Diferents tallers i workshops de dansa i teatre a Barcelona, Amsterdam i Nova York. Professor de la Tècnica Alexander des de l'any 2004. Actualment estudia el grau de Humanitats a la Universitat Pompeu i Fabra a temps parcial, entre d'altres formacions. Ha treballat com a ballarí per les companyies Metros, Gelabert- Azzopardi, Julyen Hamilton i Carles Santos. Crea la seva pròpia companyia de dansa "La Sota de Bastos" . Treballa com ajudant de coreografia en esdeveniments de gran format i moviment de massa amb Montse Colomé i Ana Domínguez i més tard pel seu compte. Des de l'any 96 col·labora amb Comediants i d'altres productores com guionista, coreògraf i director d'escena amb qui ha realitzat més d'un centenar d' espectacles de tot tipus Equip de coreografia i del protocol als Mundials de Natació a Barcelona, 2013 i Participa a l'equip coreogràfic de masses per la Marató de TV3 en les darreres edicions, entre d'altres feines realitzades."

  Vocal

  Arantza López Medina

  "Nascuda a Barcelona. Diplomada en Magisteri, especialitzada en Educació Especial, postgraduada en Migració i minories i Màster en Dansa Moviment Teràpia. Des de 1980 es forma en dansa i teatre amb coreògrafs i mestres d'àmbit nacional i internacional. Va començar a impartir classes d'expressió i dansa des de molt jove. Des de llavors s'ha centrat en la dansa com a mitjà d'expressió i comunicació. Des de 1996 ha treballat en nombrosos projectes amb companyies professionals de dansa, a escoles públiques, i entitats públiques i privades on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d'inclusió social. Nats Nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca, Tantarantana Teatre, són alguns exemples. Des de 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica, treballant com a intèrpret i creadora tant en projectes propis com en diversos espectacles i companyies, amb coreógrafs com Jordi Cortés, Constanza Brncic, Alexis Fernández (Maca) entre d'altres. Des del 2013, juntament amb l'actor i performer David Franch, codirigeix Labuena Compañía. Forma part de la comissió d'educació de l'APdC des de fa més d'un any i a l'octubre de 2015 passa a formar part de la junta com a vocal."

  Vocal

  Laia Santanach

  "Ballarina, coreògrafa i professora de dansa. Es forma a diverses escoles de Barcelona i obté l'Advanced en tècnica clàssica per la RAD, i posteriorment la convalidació d'estudis a l'Isntitut del Teatre. Ha treballat amb companyies com La Gelabert -Azzopardi, Teresa Nieto, Plan b Danza, Roberto G. Alonso, i Tràsit, entre d'altres. Com a docent dóna classes i intrenaments a Àrea, La Caldera, Nunart, entre d'altres. Com a coreògrafa, ha creat l'espectacle 1714. Ha coreografiat Móbilus per a la Cia. Addaura Dansa, diversos videodansa per Cobosmika Seed 's amb Cligbcn Productions, la Nit de poesia de l'Auditori de Sant Cugat,... També col·labora amb la productora Cligbcn productions per a la realització de projectes propis com a coreògrafa des de 2012."

  Vocal

  Pol Jiménez

  "Pol Jiménez, coreògraf i ballarí (Barcelona, 1995). Artista, que es nodreix dels recursos i les eines de l'Escola bolera, Dansa Estilitzada i Flamenc, per crear les seves obres coreogràfiques. Format en Dansa Espanyola, pel "Conservatori Professional de Dansa" de Barcelona, a qui va representar com a coreògraf en "l'Assembée Internacional 2013", trobada d'escoles i conservatoris de dansa a Toronto, i en el Centro Andaluz de Danza de Sevilla. El 2012, rep el premi "Ballet Nacional d'Espanya" per la seva peça "Subconscient" al Certamen Coreogràfic de dansa Espanyola i Flamenc, guardonada també al "Certamen Coreogràfic de l'Estruch". El 2014 estrena el seu primer espectacle "Vaivén". El 2015, estrena el seu espectacle "NU" al "Festival Flamenco Ciutat Vella" al Mercat de les Flors. Al mateix any, és seleccionat pel projecte RE-MOU-TE de l'APdC, per crear una re-interpretació d'un fragment de l'obra "Glimpse" de Cesc Gelabert, que s'estrenà a la Sala Hiroshima. El 2017 treballa com a ajudant a la creació del coreògraf Juan Carlos Lérida, en les obres "Continuum" i "Bolérida", pel Conservatori Professional de Dansa de Barcelona. Actualment treballa com a coreògraf i ballarí de la Fura dels Baus, en la seva producció "El Amor Brujo, el fuego i la palabra". En gira amb la seva pròpia companyia amb l'espectacle "KATAKANA" i en procés creatiu de la seva última peça, dirigida per Juan Carlos Lérida."
 2. Equip de treball

  Gerent

  Cèsar Compte

  "Cèsar Compte s'incorpora a la l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya el 23 de juliol de 2012. Màster en Gestió d'Institucions i Empreses Culturals per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i en Humanitats per la UOC, Compte ha estat gerent del Consorci Teatre Bartrina, i de 2007 a 2011 ha estat director-gerent del Consorci del Teatre Fortuny - Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), una entitat pública encarregada de coordinar les programacions i equips de treball dels teatres Fortuny i Bartrina, els festivals Trapezi i Cos, i les produccions pròpies. Com a director de la Fundació Teatre Fortuny ha format part de l'equip d'organitzacio del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri i durant els anys 2008 i 2009 també ha estat membre del consell artístic del Festival de Terrassa en Moviment - TNT."

  Coordinadora de projectes

  Sandra Bogopolsky

  "El món de les arts escèniques m'ha apassionat des de sempre. Vaig estudiar Gestió Cultural i Ciències de la Comunicació a la Universitat de Paris8. A continuació vaig fer un Màster en Gestió Cultural al centre EAC (Escola d'Economia, Art i Comunicació) de la ciutat. I mentre cursava la llicenciatura, vaig poder gaudir d'una beca Erasmus a la UAB, una experiència molt enriquidora i clau en la meva carrera universitària. Durant els estudis de Màster, vaig tenir la sort de poder treballar per a una companyia de pallassos, on em vaig encarregar de les tasques d'administració, de comunicació i de difusió. Tres anys més tard, encara enamorada de la ciutat de Barcelona, vaig decidir tornar per instal·lar-m'hi. Tot seguit vaig treballar un any al Departament de Producció de Marta Oliveres Management i Gestió Cultural. També he estat al Versus Teatre, a on vaig encarregar-me de la promoció i del desenvolupament dels públics. Des d'octubre de 2009, formo part de l'equip de l'APdC, a on sóc responsable de l'Àrea de Projectes. Estic molt il·lusionada i comparteixo els valors i les idees de l'associació. Crec que defensar els interessos dels professionals de la dansa és una bona manera per permetre que aquest art creixi i ocupi el lloc que es mereix a la nostra societat."

  Responsable de Comunicació

  Xènia Guirao

  "Vaig estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i el postgrau de Periodisme digital UOC- El Periódico. Com a periodista he estat sempre vinculada al món cultural. He treballat al Canal Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i m'he dedicat a la comunicació editorial durant gairebé tres anys. Paral·lelament he fet col·laboracions amb publicacions on-line, i amb publicacions especialitzades en dansa com la revista Susy Q. La meva passió per la dansa va començar quan tenia tres anys, de d'aleshores he pres classes de diversos estils de dansa i he estat professora de ballet i jazz-funky a dues escoles de primària. A l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya, on estic des d'octubre de 2008, sóc responsable de la comunicació i m'encarrego tant de la comunicació als mitjans com de l' elaboració de continguts de la nostra web, la gestió de les xarxes socials, la cerca de col·laboradors, la captació de socis,..."

  Atenció al soci i suport a l'oficina

  Gemma Daban i Aguilar

  "Vaig estudiar Ciències Econòmiques i Empresarials en l'especialitat d'empresa a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En finalitzar els estudis vaig residir un any a Connecticut, EEUU, amb la finalitat de millorar l'anglès, va ser una experiència molt enriquidora en molts sentits. Vaig tornar a Barcelona per entrar a treballar en un departament de comerç internacional i vaig realitzar un curs superior de comerç exterior al CEDEIN. A partir de 2001, he estat treballant de forma intermitent en comerç internacional i administració per dedicar el meu temps a l'educació dels meus fills. M'incorporo de nou al mercat laboral l'octubre de 2009 amb l'oportunitat que m'ofereix l' APdC responsabilitzant-me de la part administrativa i de l'atenció al soci. Aquest és el meu primer contacte amb el món de la dansa i entro molt il·lusionada a aportar el meu gra de sorra al desenvolupament i millora del sector."

Més informació