Inici

Balla'm un llibre porta la dansa a les biblioteques

Notícia de l' APdC | 12/04/2016

Balla'm un llibre porta la dansa a les biblioteques

La dansa tornarà a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb "Balla'm un llibre", un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. Amb aquesta acció, volem celebrar el Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril) amb la intenció de difondre aquest llenguatge expressiu, crear públics i impulsar la creació, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment.

Abans de la diada de Sant Jordi, es podran veure a cinc biblioteques públiques d'arreu de Catalunya cinc peces coreogràfiques que han estat creades expressament per a l'ocasió i per a cada biblioteca i els seus lectors i lectores. Totes les peces estan basades o inspirades en textos d'autors clàssics de la literatura catalana.

Els coreògrafs i coreògrafes han estat seleccionats per una comissió presidida per un representant  de l'APdC, i formada per un/a representant del Mercat de les Flors, del Sant Andreu Teatre, i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. "Balla'm un llibre" és una col·laboració entre l'APdC, l'Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Fruit del maridatge entre literatura i coreografia han sorgit cinc espectacles que es representaran en les següents dates:

- 16/04 a les 19h - Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta - Espectacle Ay de mi d'Oriol Escursell a partir del text Camins de nit, de Sebastián Juan Arbó.

- 22/04 a les 18h - Biblioteca Municipal de Lloret de Mar - Coses de llàgrimes de Quim Vilagran a partir de Sunt Lacrimae Rerum, de Joan Vinyoli.

- 22/04 a les 19h - Biblioteca de Guissona - Si són roses floriran de Gemma Peramiquel a partir de l'obra amb el mateix nom, de Manuel de Pedrolo

- 22/04 a les 19.30h - Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell - Maria Rosa de Gemma Güell a partir de l'obra amb el mateix nom d'Àngel Guimerà.

- 22/04 a les 20h - Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar - Ballant ballàvem de Laia Santanach a partir de diverses obres de Joan Coromines.

Més informació

Últimes notícies relacionades:

Participa en l'acció ballada que l'APdC organitza a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Participa en l'acció ballada que l'APdC organitza a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Notícia de l'APdC | 25/04/2016 El pròxim 29 d'abril, a les 21h, la Plaça Salvador Seguí (davant de la Filmoteca de Catalunya) acollirà una acció participativa dansada que convidarà a tothom a ballar i descobrir els efectes que la dansa té en el cos i, sobretot, en la cara.

El projecte 'Ballar ens fa bé' acosta la dansa a col·lectius diversos

El projecte 'Ballar ens fa bé' acosta la dansa a col·lectius diversos

Notícia de l'APdC | 12/04/2016 Tots ballem a la nostra manera, i la dansa forma part de les nostres vides des que naixem. Ballar ens aporta moltes coses, és un art escènic, integrador, saludable i educatiu.

Missatge Dia Internacional de la Dansa 2016

Missatge Dia Internacional de la Dansa 2016

Notícia de l'APdC | 12/04/2016 BALLAR DES D'UN ALTRE LLOC Ballar ens convida a pensar des d'un altre lloc.