Inici

L'emergència de la Cultura de Base (CDB) a Barcelona

Notícia del Sector | 23/07/2019

L'emergència de la Cultura de Base (CDB) a Barcelona

Avui, dimarts 23 de juliol, la Cultura de Base, formada per persones, entitats, espais o propostes relacionades amb l'art, l'educació, la cultura, els públics o el fet social, ha organitzat un acte amb els mitjans de comunicació per denunciar la seva situació i explicar els seus objectius.

Citats a l'Antic Teatre, han llegit un comunicat (que podeu consultar aquí). L'objectiu era clar: "que la Cultura de Base (CdB) emergeixi, es reconegui i se situï en l'agenda pública; exposar, amb complicitat i demanda, allò que els interessos institucionals o l'agenda mediàtica sovint soterren: precarietat, pressupostos molt baixos, disminució de les subvencions, pujada dels lloguers o dificultat per accedir als espais de treball en els quals poder desenvolupar o propiciar la pràctica".

Una de les iniciatives en les que treballa Cultura de Base és la creació d'un mapping local i transdisciplinari: una xarxa d'espais, col·lectius o projectes independents de la ciutat, l'objectiu del qual és la localització i visibilització, "tant per combatre la forta atomització i sectorialització de l'art a Barcelona, com per a la ciutadania i l'Administració, els agents artístics i els mitjans de comunicació. Es tracta d'un primer pas cap a la creació d'una xarxa que sumi i generi riquesa, afectes, sinergies i supervivència".

A més, arran de la Jornada sobre Política Cultural Municipalista (Barcelona, Madrid, València) celebrada el 27 de gener de 2019 a Antic Teatre i d'una voluntat de continuïtat, l'11 de maig de 2019 es constituïa el ParlaMent Ciutadà de Cultura de Barcelona. Des de llavors, i amb l'ajuda de l'arquitecta i activista Itzíar González i les metodologies existents del ParlaMent Ciutadà, un grup impulsor el porta endavant. 

Podeu consultar tota la informació sobre el ParlaMent Ciutadà a la web de l'Antic Teatre. També hi ha disponible un reportatge de Betevé, amb entrevistes als seus impulsors.

Més informació

Últimes notícies relacionades:

Es crea el ParlaMent Ciutadà de Cultura per incidir en les polítiques culturals impulsades per l'Ajuntament de Barcelona

Es crea el ParlaMent Ciutadà de Cultura per incidir en les polítiques culturals impulsades per l'Ajuntament de Barcelona

Notícia del Sector | 13/05/2019 El dissabte 11 de maig es va crear el ParlaMent Ciutadà de Cultura de Barcelona, amb la voluntat d'incidir en les polítiques culturals impulsades per l'Ajuntament de Barcelona.