Para poder mejorar nuestros servicios, utilizamos cookies de terceros para recoger información estadística. Si continua navegando consideremos que accepta su utilización. Más información aqui Close
Premi Nacional De Cultura 2011

Membership access  /  New APdC member?

Member:

Password:

Forgot your password?  

Newsletter

RSS 2.0 RSS

August 2020
Mo.Tu.We.Th.Fr.Sa.Su.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Cultural agendaTraining

L'APdC presenta el DID 2008 reclamant més suport de l'administració a la dansa

News regarding APdC | 25/04/2008

L'APdC presenta el DID 2008 reclamant més suport de l'administració a la dansa
Sirés, Mira i Daniel

Toni Mira, president de l'APdC fins fa pocs mesos; Beatriu Daniel, membre de l'actual junta; i Tracy Sirés, gerent de l'associació, han presentat aquest migdia en roda de premsa al Centre de Creació de dansa i arts escèniques contemporànies la Caldera  les accions que l'APdC fa per celebrar, el dimarts 29 d'abril, el Dia Internacional de la Dansa (DID). L'acte ha servit per reivindicar un paper més decidit de les administracions en suport del sector de la dansa ja que consideren que es viu en 'un moment d'incertesa'.

Per a la celebració d'enguany, com ja es va fer l'any passat, l'APdC ha publicat un monogràfic especial de dansa, 'El Dia D', al diari El Periódico. Enguany, segons ha explicat Beatriu Daniel, s'ha dedicat a fer la història de la dansa a Catalunya 'perquè som un col·lectiu que sovint no tenim documentació i és una manera de fer-nos visibles. El treball conjunt ens ha permès cohesionar-nos'.

Tracy Sirés ha explicat el resultat de l'anàlisi que el sector ha fet de si mateix a través de diverses taules de debat internes i del que es dedueix que la dansa viu 'un moment d'incertesa' per la falta de continuïtat i estabilitat. L'estudi conclou que s'haurien de reactivar els convenis que s'han paralitzat i provoquen inestabilitat i afecten a la creació jove emergent. Així mateix el sector també reclama que s'avancin els terminis de concessió de subvencions, ja que enguany encara no s'han concedit i estem gairebé a meitat d'any. Proposen que al novembre es publiquin les bases per a les del 2009 i que s'atorguin al gener.

El sector també constata que amb el darrer canvi de govern a la Generalitat, 'la situació de la dansa s'ha estancat' després d'un primer impuls decidit del primer govern tripartit. 'Demanem claredat i coherència. La millor manera d'avançar és marcar objectius', ha indicat Sirés, que ha insistit en el paper decisiu que ha de tenir el proper Consell de les Arts, que s'ha de crear per llei properament. També ha lamentat que enguany hagi disminuït el pressupost de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural  (EADC) i de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) del Departament de Cultura de la Generalitat. I ha demanat 'corresponsabilitat' a les administracions, perquè 'la responsabilitat del govern és impulsar polítiques culturals'.

Toni Mira ha indicat que 'en els darrers anys s'han fet passos endavant. Hi ha hagut una millora quantitativa i qualitativa en el suport a la creació. El creador ha passat d'estar a la perifèria a ser al centre del procés de creació'. Ha parlat dels convenis que s'han fet, dels programes de residències i de l'impuls als centres de creació, que també han ajudat a desenvolupar el sector així com la creació del nou centre de les arts del moviment al Mercat de les Flors: 'Ens ha ajudat molt a difondre el sector i a la creació de nous públics'. Així mateix, ha reconegut que 'fa anys estàvem molt malament després de treballar molt. Se'ns ha donat un impuls i cal seguir en aquesta línia'.

More information

Comments

No comments yet!

Send your opinion.:

If you are a member, use the member access data to identify yourself!

If you are not a member, use common identification!

Member:
Password:
Name:
E-mail:*
Opinion:
Verification code (type the letters on the image)*:Captcha Image

*Your e-mail will not be published.

Dansacat.org will watch for inappropriate content posted by users. However, it is not responsible for the opinions of the users.

 

Posts which do not comply with our rules of conduct will be deleted immediately. Dansacat.org reserves the right to select them according to its own criteria.

Ads

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya - Ens movem junts/Nos movemos juntos/We move together

La Caldera Les Corts -c/Eugeni d'Ors, 12 08028 Barcelona, Tel (+34) 93 268 24 73, Fax (+34) 93 268 06 80, info@dansacat.org