Home

Bonachela afirma a Andorra que 'La dansa, avui, es mira massa el melic'

News regarding Sector | 26/05/2008

Bonachela afirma a Andorra que 'La dansa, avui, es mira massa el melic'

En roda de premsa prŔvia a l'espectacle 'Square Map of Q4' al festival Dansand d'Encamp (Andorra) el 22 de maig, el core˛graf catalÓ Rafael Bonachela (la Garriga, 1972), director de la Bonachela Dance Company, va donará una llicˇ de cosmopolitisme carregant contra el provincianisme artÝstic i contra el narcisisme que destil.la un cert sector de la dansa contemporÓnia, segonsápublica el Peri˛dic d'Andorra.

Segons aquest rotatiu, Bonachela va explicar que 'Anglaterra adopta el talent, independentment de l'origen nacional de la persona. Quan el 2004 em van donar el Place Prize, un dels mÚs prestigiosos del paÝs, un amic em va dir: 'A Espanya, un premi com aquest no li haurien concedit mai a un estranger'. Tenia raˇ. Sona a t˛pic, per˛ l'art no tÚ fronteres, ni colors, ni idiomes. 'I si no ens obrim, no avancem.'.

AixÝ mateix, Bonachela va carregar contra la polÝtica de la menjadora dient que 'L'art no es pot institucionalitzar: si cada any tens la subvenciˇ assegurada, acabes endormiscat' i tambÚ va tenir paraules dures cap al sector: 'Els professionals de la dansa ens mirem molt el melic. Massa. Existeix un p˙blic per a la dansa contemporÓnia. Un p˙blic que no sap que li agradaria perquŔ no li hem donat tan sols l'oportunitat de descobrir-la. Obrir- nos-hi Ús el repte'.