Inicio

Salamanca acull un taller de dansa contemporÓnia del finlandŔs Alpo Aaltokoski d'accÚs gratu´t

Noticia del Sector | 12/05/2008

Salamanca acull un taller de dansa contemporÓnia del finlandŔs Alpo Aaltokoski d'accÚs gratu´t

En el marc del 4║ Festival Internacional de las Artes de Castilla y Leˇn, que se celebra a Salamanca del 30 de maig al 14 de juny, s'organitza un taller de dansa contemporÓnia d'accÚs gratu´t amb el core˛graf i ballarÝ finlandŔs Alpo Aaltokoski.á SerÓ el 3, 4 i 5 de juny a la Sala Teatro Liceo de Salamanca. Les places sˇn limitades.

A la primera sessiˇ (10:00-11:30, 90 min) es tractarÓ la tŔcnica, amb diferents exercicis dirigits a afinar tot el cos d'una forma comprensiva. Entre els temes centrals hi ha el desplašament del pes, usant el centre i la pelvis, i la flu´desa i la respiraciˇ a travÚs del moviment. La sessiˇ es farÓ amb un percussionista.

A la segona sessiˇ (11.50-13.50, 120 min) es treballarÓ el moviment d'Aaltokoski a partir de les creacions del propi Alpo Aaltokoski. Es presentaran als ballarins temes i idees que porten a les creacions d'aquest core˛graf i se'ls proposarÓ fer tasques similars.

Alpo Aaltokoski tÚ mÚs de 20 anys d'experiŔncia com a professor de dansa a mÚs d'una carrera llarga com a core˛graf i ballarÝ. Ha ensenyat dansa contemporÓnia a l'AcadŔmia de Teatre de FinlÓndia (1993-1995) i actualment Ús artista professor de dansa a FilnÓndia i director artÝstic de la Companyia Alpo Aaltokoski.